Gemeente Vlieland

Strandbewaking en strandschoonmaak seizoen 2008

Strandbewaking
Evenals voorgaande jaren zal ook in het zomerseizoen 2008 de strandbewaking worden georganiseerd en uitgevoerd door Vlieland Outdoor Center. Op de strandgedeelten bij het Badhuys en de Bolder zullen gedurende de maanden juli en augustus dagelijks strandwachters aanwezig zijn.

Op beide posten opereren de strandwachters vanuit een vaste unit. Bij de unit staat tevens een vlaggenmast. Door middel van het hijsen van vlaggen worden de badgasten geïnformeerd. Uitleg over de betekenis van iedere vlag wordt gegeven bij de unit en op de borden bij de strandovergangen. De grenzen van de bewaakte strandgedeelten wordt aangegeven met behulp van windvanen. Het seizoen eindigt voor de strandbewakers op 1 september 2008.
Strandschoonmaak V
Vanaf 1 juli 2007 tot 1 september 2007 zal het Noordzeestrand, gerekend vanaf de Ankerplaats, t/m het Havenstrand worden schoongemaakt. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de besturen van de Stichting Recreatiebelangen Vlieland, Stichting Aanloophaven Vlieland, Vereniging van Zomerhuizeneigenaren, WestCord en de gemeente Vlieland. Zij allen hebben zich garant gesteld voor de kosten van het schoonmaken van het strand door de firma J. Tot. Het gemeentebestuur is zeer verheugd met deze samenwerking waardoor een groot deel van het Noordzeestrand gedurende de zomermaanden juli en augustus wordt schoongehouden. Overigens kunnen de bezoekers van het strand daar zelf ook een bijdrage aan leveren door gebruik te maken van de afvalbakken die op het strand en bij de strandovergangen zijn geplaatst.