Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man rijdt in op voetgangers

Publicatiedatum: 14-7-2008 10:13:03

VOORTHUIZEN - De politie heeft zondagmiddag 13 juli een 28-jarige man uit Voorthuizen aangehouden. De man zou die middag met zijn auto in zijn gereden op een aantal voetgangers aan de Lange Zuiderweg. Twee mannen van 25 en 29 jaar uit Amsterdam raakten hierbij gewond.

Het tweetal liep met een aantal familieleden die middag rond kwart voor vier over de Lange Zuiderweg. De Voorthuizenaar zou met hoge snelheid langs hen zijn gereden, waarop de groep naar hem gebaarde dat hij zijn snelheid moest minderen. De automobilist zou zijn omgekeerd waarop een woordenwisseling tussen hem en de groep zou zijn ontstaan. Toen de man zijn weg vervolgde, zou hij even later zijn omgekeerd en op de voetgangers zijn ingereden. Hierbij raakte hij de twee Amsterdammers. Het tweetal liep hierbij diverse verwondingen op aan het hoofd en been en werden met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie werd gewaarschuwd waardoor de man even later kon worden aangehouden in zijn woning. De auto werd in beslag genomen. De Voorthuizenaar is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-098761)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie vordert rijbewijzen in

Publicatiedatum: 14-7-2008 10:10:45

NIJKERK - De politie heeft zondagavond - en nacht 13 juli het rijbewijs ingevorderd van twee automobilisten uit Nijkerk die onder invloed van alcohol achter het stuur zaten.

Een 26-jarige man reed die avond rond half acht tegen een boom aan de Zelderseweg omdat hij zijn auto niet onder controle zou hebben gehad. Agenten ter plaatse roken alcohol bij de Nijkerker. Een blaastest wees uit dat hij teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademonderzoek wees uit dat hij met een alcoholpromillage van 1,90 achter het stuur had gezeten. Dat is bijna vier keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Later die nacht, rond kwart over één, werd een 58-jarige Nijkerker in Terschuur aangehouden tijdens een routinecontrole aan de Hoevelakenseweg. Een blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. Ademonderzoek op het politiebureau gaf aan dat hij met een promillage van 1,51 had gereden. Dat is meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man werd hierop ingenomen. Justitie beslist over de teruggave van beide rijbewijzen. (08-098776) / (08-098866)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053