Politie Noord-Holland-Noord

17-jarig meisje verongelukt

De Cocksdorp, Texel, 14-07-2008 o Gisteravond rond 21.30 uur is een 17-jarige meisje uit Wieringerwerf op de Krimweg overleden nadat ze op haar fiets was aangereden door een dronken 20-jarige Duitse automobilist.

Het meisje fietste met haar vriendin uit Schagen over de Krimweg in de richting van het strand. De Krimweg is ter plaatse vrij smal en bochtig. Van achter hen kwam de 20-jarige Duitse automobilist met naast hem in de auto zijn 21-jarige Duitse vriend, beiden uit Ratingen. De automobilist raakte het meisje uit Wieringerwerf, die aan de buitenkant fietste, met de rechterzijkant van zijn auto waardoor zij en haar vriendin gelanceerd werden. Ze kwamen in een weiland naast de weg terecht. Het meisje uit Wieringerwerf was vrijwel direct overleden. Reanimatie door omstanders en later hulpverleners mocht niet baten. Haar vriendin uit Schagen was in shock en werd behandeld door ambulancepersoneel. Zij is lichamelijk nauwelijks gewond geraakt.

Doorgereden

Na de aanrijding reed de bestuurder door in de richting van het strand. De weg loopt daar echter dood waardoor hij moest keren en opnieuw langs het ongeval moest rijden. Omstanders probeerden hem tot stoppen te dwingen maar moesten opzij springen want de bestuurder reed met hoge snelheid door. Zij doen aangifte. Getuigen zagen wel kans om het kenteken van de Duitse auto door te geven aan de gealarmeerde politie.

Aanhouding

Een agent in een onopvallende auto kwam achter de verdachte te rijden in het plaatsje De Waal. Hij volgde de auto en deze stopte op een teken van een opvallende politieauto op de Keesomlaan in Den Burg. De bestuurder en zijn passagier werden aangehouden. De bestuurder blies een 'F'-indicatie op de ademtester hetgeen wijst op een alcoholgebruik van meer dan 350 ug/l. De man is een beginnend bestuurder en voor hem is tot 90 ug/l toegestaan. Van hem is bloed afgenomen om te komen tot een exacte bepaling van het alcoholgehalte in het bloed. De uitslag volgt over 14 dagen.

Rijbewijs en auto in beslag genomen

Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen en zijn auto is in beslag genomen. Omdat ook de passagier zich wellicht heeft schuldig gemaakt aan het verlaten van de plaats van het ongeval is ook hij aangehouden. De mannen zijn beiden in verzekering gesteld in belang van het verdere onderzoek.