Datum: 14 juli 2008

Noordwijk Schennispleger aangehouden De politie heeft zaterdagavond 12 juli een 35 jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. Een 16 jarige Noordwijkerhoutse fietste bij 't Hoogtlaan toen ze zag dat de man seksuele handelingen met zijn geslachtsdeel verrichtte. Het meisje seinde haar vader in die de man is gaan zoeken. De politie werd gebeld en de vader wees de man aan die op de Langevelderweg liep. Agenten hielden de man aan en zagen dat de gulp van zijn broek nog open was.

Lekkerkerk/ Bergambacht Snelheidscontrole De politie in de Krimpenerwaard heeft zaterdag 12 juli van 15.10 tot 17.40 uur een snelheidscontrole met de lasergun gehouden op de Opperduit (Lekkerkerk) en op de Lekdijk-West (Bergambacht) gehouden. Veertien bestuurders reden te hard en krijgen een bekeuring. De hoogstgemeten snelheid was 112 km/uur, terwijl de toegestane snelheid 60 km/uur is.

Pas op je snelheid Ongeveer één van de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden (www.rijmetjehart.nl). Ook is je snelheid bepalend voor de ernst van een ongeval. Een aanrijding met dertig kilometer per uur kost één op de tien voetgangers het leven. Een aanrijding met vijftig kilometer is fataal voor vijf op de tien voetgangers. Een paar kilometer harder maakt dus een groot verschil. Zeker in drukke verkeerssituaties moet je als automobilist snel en tijdig kunnen reageren. Let daarom op je snelheid. Want hoe harder je rijdt, hoe langer het duurt voor je stilstaat.

Leiden Politie houdt verdachte van mishandeling aan De politie heeft op zondag 13 juli, rond 04.55 uur, op de Breestraat een 26 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 28 jarige plaatsgenoot. Beiden waren in een snackbar toen zij woorden met elkaar kregen. De verdachte heeft daarop in het gezicht van de ander geslagen. De politie werd gebeld die de verdachte aan kon houden en over kon brengen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Twee aanhoudingen na vernieling De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van het vernielen van auto's. De politie kreeg op zondag 13 juli, rond 02.10 uur de melding dat twee mannen tegen auto's aan het schoppen waren. De politie kon op de Lammermarkt de twee mannen aanhouden. Zij waren onder invloed van alcohol en hadden tenminste een auto beschadigd. De eigenaresse van deze auto heeft aangifte gedaan. De twee verdachten, een 27 jarige Leidenaar en een 34 jarige man uit Zoeterwoude, zijn met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Gouda Aanhouding voor mishandeling De politie heeft zaterdag 12 juli een 18 jarige jongen uit Gouda aangehouden voor het mishandelen van een 28 jarige plaatsgenoot. Rond 19.45 uur ontstond er een woordenwisseling tussen beiden nadat de man de verdachte er op wees dat hij niet op zijn aan de Herenstraat geparkeerde auto moest zitten. Eerdere schade aan zijn auto was de aanleiding voor de man om dat aan hem te vragen. Na de woordenwisseling ontstond een worsteling waarbij de man geslagen en geschopt werd. De verdachte vertrok maar werd kort daarna aangehouden. De verdachte zit nog vast en wordt dinsdag 15 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gouda Aanhouding voor diefstal van een fiets De politie heeft zondag 13 juli een 27 jarige man uit Gouda aangehouden. Camerabeelden van Stadstoezicht registreerden dat hij rond 00.40 uur op het Burgemeester Jamesplein een fiets stal. De politie werd ingeschakeld en de verdachte aangehouden. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal, mocht hij het politiebureau weer verlaten. De fiets, waarvan nog geen aangifte binnen was, is daar gebleven in afwachting van de rechtmatige eigenaar.

Nieuwerkerk aan den IJssel Graffitispuiters aangehouden De politie heeft op zaterdag 12 juli, rond 23.05 uur, twee jongens aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti op een halfpipe aan het Groene Hart. De politie kreeg een melding van een getuige die de jongens bezig zag met spuitbussen. De politie ging er op af en trof een groepje jongens aan bij de halfpipe. Twee van hen hadden verf aan de handen en werden aangehouden. Iets verderop lag een tas met spuitbussen. De twee verdachten, van 16 en 17 jaar uit Nieuwerkerk, verklaarden op het politiebureau tags (een soort van handtekening) te hebben gespoten op de halfpipe. Omdat de jongens minderjarig zijn, zijn hun ouders in kennis gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --