Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 13 juli

* INBREKER AANGEHOUDEN IN WONING
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft heterdaad een inbreker bij een woning aangehouden. Zaterdagmiddag rond half twaalf kreeg de politie melding van een inbraak heterdaad op de Plataanweg. Toen diverse politieeenheden bij de woning arriveerden, reed de verdachte net weg met zijn auto. Deze is door agenten stilgezet, waarna de verdachte is aangehouden. De 36-jarige man uit 's-Gravenhage is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Het bleek te gaan om de ex van de vrouw die in de woning woont. Hij wilde met de vrouw praten, maar zij wilde dit niet. Hij heeft hierop de openstaande deuren aan de achterzijde van het huis kapotgetrokken en is naar binnengegaan. In de woning heeft hij gebonkt op de slaapkamerdeur. Hij heeft twee sleutelbossen meegenomen en is toen weggegaan. Tijdens de fouillering van de man zijn de twee sleutelbossen van de vrouw gevonden. De politie onderzoekt de toedracht.


* DRONKEN BESTUURDER KRIJGT BOETE
ROTTERDAM-ZUID - Zondagochtend rond half twee controleerden agenten een bestuurder op de Middenbaan Noord. Hij blies 570 ugl. De 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is overgebracht naar een politiebureau waar hij een boete van 650 euro moest betalen. De politie onderzoekt de toedracht.


* RIJDER ONDER INVLOED AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - De politie heeft een bestuurder aangehouden die onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Surveillerende politiemensen reden zaterdagmiddag rond drie uur rond half drie op de A20 ter hoogte van de afslag van Schiedam. Ze zagen een auto rijden die slingerde. Bij station Schiedam gaven ze de bestuurder een stopteken, die genegeerd werd. Na een korte achtervolging reed de bestuurder zich klem in de Stationsstraat. Agenten hebben hierop de man, een 22-jarige man uit Schiedam, aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het voertuig is door politiemensen in bewaring genomen omdat de bestuurder niet kon aantonen dat de auto zijn bezit was. De man heeft een bekeuring van 700 euro gekregen en de politie onderzoekt de toedracht.


* 3 MANNEN AANGEHOUDEN NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING /

WEEKENDARRANGEMENT
SCHIEDAM - De politie heeft drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zaterdagmiddag rond kwart over zes kreeg de politie de melding dat er vechtpartij was geweest op de Havendijk. De verdachten waren weggerend in de richting van de Voornsestraat. Toen de agenten die richting inliepen, kwam er een gewonde man aanlopen die verwondingen in zijn gezicht had. Agenten zijn hierop een onderzoek in de omgeving gestart en vonden de drie verdachten in een tuin van een woning. Ze zijn hierop aangehouden als verdachten van openlijke geweldpleging. Een getuigen heeft gezien dat de verdachten het slachtoffer hadden getrapt. Het drietal uit Schiedam in de leeftijd van 14, 19 en 21 jaar oud hebben het Weekendarrangement gekregen en zitten dus nog vast op het politiebureau voor nader onderzoek.


* ONDERZOEK NAAR VALS GELD
MAASSLUIS - De politie stelt een onderzoek in naar het gebruik van vals geld. Zaterdagmiddag rond twee uur kreeg de politie melding dat er twee kinderen in een supermarkt stonden aan de Mesdaglaan, waaronder een 10-jarig kind. Ze wilden betalen met een 50 euro biljet. De melder van de levensmiddelenwinkel had echter het vermoeden dat het biljet vals was en belde de politie. De agenten stelden vast dat het geld vals was en gingen naar het huisadres van de 35-jarige vader om nader onderzoek te doen. De vader verklaarde dat hij niet wist hoe hij aan het biljet was gekomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* 3 VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA MELDING VECHTPARTIJ MET CAMERATOEZICHT

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft drie verdachten aangehouden na een vechtpartij. Zondagochtend rond kwart voor vijf kreeg de politie melding van een vechtpartij op het Stadhuisplein. Een groep van drie jongens hadden een andere jongen mishandeld. Portiers hadden al één verdachte vastgepakt, de twee anderen zijn weggegaan. Medewerkers van de afdeling cameratoezicht hebben de twee in de gaten gehouden en stuurden politiepersoneel naar de locatie die de twee aan het lopen waren. Agenten hielden ze aan. Het drietal, een 21-jarige uit Rhoon, een 22-jarige Rotterdammer en een 23-jarige Rotterdammer, zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De 22-jarige Schiedammer, het slachtoffer, heeft in het Erasmus MC zijn verwondingen laten behandelen.


* AANHOUDING NA ONTPLOFFING WC-HUISJE
STELLENDAM - De politie heeft een vier verdachten aangehouden nadat ze een wc-huisje hadden opgeblazen. Zaterdagavond rond half elf kreeg de politie melding dat vier jongens een mobiel toilet hadden laten ontploffen. Ze waren, volgens informatie van een oplettende getuige, weggerend richting een garagebox in de omgeving van de Deltahaven. Na een omgeving in de omgeving hielden agenten het viertal aan en brachten ze over naar een politiebureau. De vier, een 18-jarige uit Middelharnis, een 21-jarige en een 22-jarige uit Goedereede en een 22-jarige uit Stellendam zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht.


* ONDERZOEK NA MISHANDELING
MIDDELHARNIS - De politie onderzoekt de toedracht van een mishandeling. Zondagochtend vroeg rond drie uur kreeg de politie melding van een mishandeling. Op de Vingerling in Middelharnis zou iemand zijn mishandeld en op straat liggen. Daarbij zou een auto zijn weggereden en daarbij hebben verschillende mensen opzij moeten springen om niet aangereden te worden. Bij het incident zijn twee 19-jarige jongens uit Den Bommel gewond geraakt. Mensen uit het publiek hebben hierop geschopt naar de auto. Agenten hebben hierop ter plaatse onderzoek gedaan en naar de auto gezocht in Den Bommel. Op de Molendijk troffen ze de beschadigde auto aan, echter zonder bestuurder. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar de bestuurder.


* JONGEREN AANGEHOUDEN NA SCHIETEN OP VOGELS

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft twee jongens aangehouden die met een luchtbuks op vogels hadden geschoten. Zaterdagavond rond half negen kreeg de politie melding dat twee jongens op vogels aan het schieten waren met een buks in de omgeving van de Kanaalweg. Na een achtervolging hielden agenten de jongens aan in een tuin achter een tankstation bij de Kanaalweg. Beiden hadden ook nog een mes bij zich. Het tweetal uit Capelle aan den IJssel van 16 en 17 jaar is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De ouders van de jongens zullen op de hoogte worden gebracht van het gedrag van hun kinderen. De politie onderzoekt de toedracht. Ook het luchtdrukwapen is in beslag genomen.


* GETUIGENOPROEP NA AANTREFFEN OVERLEDEN MAN

ROTTERDAM-ZUID - Na de vondst van de overleden man op donderdagochtend 10 juli rond half zeven 's ochtends aan de Vondelingenweg is een groot recherche-onderzoek opgestart. Voorlopige onderzoeksresultaten leiden naar de Baloeranstraat in Rotterdam-West. Mogelijk zou hier de schietpartij hebben plaatsgevonden in een gemeenschappelijke berging van een flatgebouw aan die straat. De politie had enkele uren voordat de dode man is aangetroffen op de Vondelingenweg op donderdagmorgen 10 juli rond half zeven, een melding gekregen van een oplettende getuige die geschreeuw had gehoord en een gewonde man had gezien. Toen agenten direct hierop arriveerden bij de locatie, troffen zij daar na onderzoek geen mensen meer aan. Getuigen die in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 juli op of in de omgeving van de Baloeranstraat op iets opvallends gezien of gehoord hebben of anderszins informatie hebben over dit incident kunnen bellen met de politie op 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000. De politie zal binnenkort in dit gebied gaan flyeren en een getuigenoproepbord plaatsen op straat.


* AANHOUDINGEN TIJDENS VECHTPARTIJTJES OP EN IN OMGEVING

MATHENESSERPLEIN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft vier aanhoudingen verricht tijdens enkele vechtpartijen gedurende de feestelijkheden rondom de opening van het nieuwe Mathenesserplein. Het feest was al bezig vanaf het begin van de middag met diverse leuke en gezellige activiteiten. Surveillerende politiemensen zagen echter rond acht uur dat twee jongeren ruzie met elkaar hadden en in gevecht raakten. Een politieagent die het tweetal uit elkaar wil halen, krijgt daarbij een klap in het gezicht van een vrouw. Agenten hielden direct daarop de 15-jarige Rotterdamse vrouw aan. Diverse omstanders bemoeiden zich met de arrestatie van de vrouw. Meerdere politie-eenheden zijn ingezet om ruimte te maken en de orde te herstellen. Kort daarop wilden agenten een 21-jarige Rotterdamse jongen aanhouden voor het veroorzaken van overlast. Toen hij bij de controle zijn tas opende, zagen agenten een mes. Hierop rende de man weg. De verdachte is na een korte achtervolging staandegehouden. Hij wilde zich onttrekken aan de aanhouding, daarop hebben politiemensen pepperspray gebruikt om hem onder controle te brengen en over te brengen naar een politiebureau. In gezamenlijk overleg met de organisatie van het evenement is besloten om het feest verder af te blazen. Toen het weer rustig was, zagen agenten opnieuw mensen met elkaar vechten, nu op de Vierambachtsstraat. Medewerkers van Stadstoezicht wezen de veroorzaker van de vechtpartij aan, agenten hielden hierop de 15-jarige Rotterdammer aan en sloten hem in op het politiebureau. Kort daarop ontstond wederom een vechtpartij. Agenten hielden daar op die locatie een 14-jarige Rotterdams meisje aan. Ook zij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hierna is de rust weergekeerd op het plein.

Uitgave zaterdag 12 juli

* VERDACHTE VAN VERNIELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die een ruit had vernield. Zaterdagochtend vroeg rond kwart over drie kreeg de politie melding dat een man een ruit had vernield aan de Willem Buytewechstraat. Ter plaatse troffen agenten een man aan die voldeed aan het signalement. De man zou een fles tegen de ruit hebben gegooid. De verdachte die onder invloed was van alcohol is door agenten aangehouden en overgebracht naar een politie. De 57-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats is ingesloten voor nader onderzoek.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN / DRIE MAN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een hennepkwekerij opgerold en daarbij drie man aangehouden. Vrijdagmiddag rond vier uur stelde de politie een onderzoek in in een woning aan de Rinze Koopmansstraat. Dit naar aanleiding van binnengekomen informatie bij de buurtagent. Agenten gingen de woning in en troffen drie mannen aan die bezig waren met het opbouwen van een hennepkwekerij. In de woning is ook restafval aangetroffen van een eerdere oogst. Eneco constateerde dat er sprake was van de diefstal van stroom. De woning werd ontmanteld en de goederen werden vernietigd. De verdachten in de leeftijd van 17 uit Bulgarije en een 37- en 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* BEKEURING VOOR MAN DIE DE STRAAT BEVUILDE

ROTTERDAM-OOST / CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een bekeuring uitgedeeld aan een man die met een doos bier de straat vervuilde. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart over twaalf zagen surveillerende politiemensen een man met een doos met bierflessen lopen. Per ongeluk liet hij de doos uit zijn hand vallen die hierdoor op de grond kwam. Het gevolg was dat diverse flessen kapot vielen. Hij pakte hierop alleen de volle flessen en liep door. De doos en vijf kapotte flessen liet hij achter. Hierop hielden agenten de man staande en gaven de 18-jarige man uit Capelle aan den IJssel een bekeuring voor zijn gedrag.


* POLITIE ONDERZOEKT TOEDRACHT SCHIETPARTIJ

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden na een melding van een schietpartij. Vrijdagmiddag rond vijf uur kreeg de politie melding dat er een schot was gelost aan de Borgesiusstraat. Ter plekke bleek dat een man aangebeld had bij een woning aan die straat waarna er een handgemeen ontstond. Bij de man die aanbelde, was ook nog een tweede man die een schot gelost zou hebben. Niemand is hierbij geraakt. De daders zijn weggereden in de richting van de Mackaystraat. Politie-eenheden stelden direct een onderzoek in de omgeving in, waarna ze een verdachte aanhielden op de Rembrandtstraat. Na onderzoek is de 23-jarige man weer vrijgelaten, omdat tegen hem niets kon blijken. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR OPLICHTING
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van oplichting. Vrijdag rond kwart voor acht 's ochtends hebben agenten op de Gotzenhainsingel gepost op een verdachte. Rond tien uur zagen de agenten in een woning de verdachte man waarnaar zij op zoek waren. Hierop hielden zij de man aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek. De man wordt gezocht een ontnemingsmaatregel van ongeveer 146.000 euro. Daarnaast had de verdachte nog enkele openstaande boetes van enkele honderden euro's. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau in Den Haag alwaar diverse aangiftes tegen de man zijn ingediend. Volgens de aangiften zou de man hen voor 150.000 euro hebben opgelicht, waaronder een 76-jarige vrouw die de verdachte geld gegeven zou hebben als voorschot op haar verbouwing. Het geld is nooit voor de verbouwing gebruikt en de man was met de noorderzon vertrokken. Politiepersoneel heeft de 49-jarige man uit 's-Gravenhage ingesloten voor nader onderzoek.


* STOP VERNIELINGEN
ROZENBURG - De politie van Rozenburg roept de hulp in van de burgers om het aantal vernielingen van auto's tegen te gaan. Te vaak komt het voor dat auto's worden vernield. Uit onderzoek is gebleken dat deze vernielingen op verschillende dagen en tijdstippen plaatsvinden. De politie vraagt de burger om zodra u iets verdachts ziet of hoort dit direct te melden. Bent u getuige van een vernieling belt u dan direct 112. Als u verdachte personen ziet of weet wie de vernielingen hebben gepleegd komt u dan langs bij het politiebureau in Rozenburg of belt u met 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven kunt u bellen met 0800-7000. Samen maken we Rozenburg veiliger!


* ONDERZOEK NA INBRAAK IN AUTO
RIDDERKERK - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een auto. Er is daarbij een achterraampje ingeslagen. Tussen donderdagmiddag vier uur en vrijdagochtend acht uur heeft een onbekende(n) ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Leklaan. Daarbij is ondermeer buit gemaakt: paspoort, rijbewijs, identiteitspapieren, bankgiropas, personal computer inclusief satellietontvanger, radiocdspeler. De politie onderzoek de toedracht en vraagt mensen de auto achter te laten zonder waardevolle spullen en met het handschoenenkastje leeg en open te laten staan.


* MAN ONDER INVLOED IN AUTO AANGEHOUDEN
RIDDERKERK - De politie heeft een man aangehouden die onder invloed achter het stuur had gezeten. Zaterdagochtend vroeg rond drie uur zagen agenten een man met zijn auto slingeren over de Rotterdamse weg. De agenten hadden het vermoeden dat de man teveel had gedronken. De bestuurder had ook geen rijbewijs bij zich. Hierop de de 38-jarige uit Rotterdam aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hij blies op het bureau 780 ugl. Agenten sloten hem in voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA WAARNEMING CAMERATOEZICHT

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden nadat door medewerkers van cameratoezicht is gezien dat hij vernielingen pleegde. Zaterdagochtend rond vijf uur zagen de medewerkers via cameratoezicht dat een man op het Stationsplein een hek omver had gegooid en tegen een hek had geschopt. De man is door agenten aangehouden op het Proveniersplein. De man kon zich niet legitimeren. De 25-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING MET MEDEWERKERING VAN OPLETTENDE FIETSER

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden met medewerking van hulp van een oplettende fietser. Vrijdagochtend rond acht uur vroeg een man op de Eerste Middellandstraat aan een politieagent in burgerkleding of deze verdovende middelen wilde kopen. Toen de verdachte ontdekte dat hij met de politie te maken had, rende hij er vandoor. De verdachte rende over het Tiendplein in de richting van de Tiendstraat, waarop dat moment net een fietser langskwam. Toen de fietser doorkreeg dat de politie een man aan het achtervolgen was, greep de hulpvaardige de jas van de vluchter beet. Ze kwamen hierdoor met zijn tweeën ten val, waarna de politie de man aanhield. De 26-jarige Rotterdammer is hierop overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De hulpvaardige voorbijganger is bedankt voor zijn bijdrage. De verdachte had een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich en een mes. Dit is door politiepersoneel in beslag genomen.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
OOSTVOORNE - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt vernieling. De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart over twaalf de melding dat er een groepje jongens voor overlast zou zorgen in de omgeving van de Hoflaan. Op de Noordweg zagen agenten van het biketeam de jongeren lopen, waarvan één van hen stenen tegen een verkeersbord gooide. Na onderzoek heeft de verdachte een beeldje uit een tuin van een woning aan de Noordweg genomen en dit tegen het bord gegooid. Hierop de is de jongen aangehouden door de leden van het biketeam en is de 17-jarige Rotterdammer overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
SCHIEDAM - De politie heeft een hennepkwekerij opgerold. Vrijdagochtend rond kwart voor negen stelden agenten een onderzoek in in een woning aan het Bijdorpplein. Daar troffen agenten op een verdekte plaats een hennepkwekerij met ongeveer 90 hennepplanten. De Roteb heeft de kwekerij ontmandeld en vernietigd. De politie onderzoekt de toedracht en wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.


* POLITIE HOUDT ZWEMMENDE VERDACHTE AAN
ROTTERDAM / SPAANSE POLDER - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van bedreiging en diefstal. Zaterdagochtend rond kwart over twee kregen agenten de melding dat een man en een vrouw ruzie zouden hebben bij een fastfoodrestaurant bij de Thurledeweg. Ter plaatse werden agenten aangesproken door een vrouw die verklaarde beroofd te zijn van een bedrag van 1950 euro door een man. Daarna zou de verdachte in het water zijn gesprongen achter het restaurant. De politiemensen zagen in het midden van het water een man zwemmen. Ze hebben de man uit het water gepraat en op de kant aangehouden. Naast de 1950 euro, had de man nog een geldbedrag van ongeveer 150 euro en een kleine hoeveelheid cocaïne in zijn zak te hebben. De natte goederen, het geld en de verdovende middelen, zijn door agenten in beslag genomen. De 51-jarige man uit Rotterdam is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Uitgave vrijdag 11 juli

* MAN AANGEHOUDEN NA ALCOHOLCONTROLE
HOEK VAN HOLLAND- De politie heeft een man aangehouden nadat hij teveel alcohol had gedronken en achter het stuur was gaat zitten. Donderdagavond rond kwart over tien controleerden agenten op het gebruik van alcohol. In een auto die ze controleerden aan de Kaapweg zaten drie personen. De bestuurder verklaarde geen alcohol gedronken te hebben en wilde derhalve niet meewerken aan een controle. De man bleek een beginnend bestuurder te zijn en had toch alcohol gedronken bleek na controle. Tegen de 23-jarige man uit Hoek van Holland is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod. Een ander persoon uit de auto die een rijbewijs had, had ook gedronken, en mocht dus ook niet rijden. De auto is daarop in het bijzijn van agenten afgesloten, waarna de inzittenden lopend hun weg vervolgden.


* NA MELDING AGENT IN VRIJE TIJD VERDACHTEN AANGEHOUDEN

VLAARDINGEN - De politie heeft na een melding van een collega in vrije tijd een man aangehouden voor de diefstal van koper. Donderdagavond rond half twaalf liep een agent in vrije tijd langs de B. van Walsumlaan en kreeg bijna een kabel op zijn hoofd. Deze kwam van een flat af en bleek een koperdraad. De agent verspreidde direct het signalement van de verdachten die op het dak zaten. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in, waarbij ook geassisteerd werd door een andere collega in vrije tijd op de motor. Op een voetbalveld aan de Sportlaan hielden politiemensen uiteindelijk een verdachte aan. Tijdens de vlucht is deze verdachte door een sloot gegaan. Agenten vonden in een vuilnisvat de natte kleding van de verdachte. In de omgeving is door politiemensen een auto aangetroffen die van de verdachte was, daarin vonden zij ondermeer kabels. Agenten hebben gepost op de auto en na verloop van tijd kwam de tweede verdachte aanlopen en ging in de auto zitten. Hierop hielden agenten de man aan. Het tweetal, een 18-jarige en 19-jarige man uit Dordrecht zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING VAN AUTOKRAKER OP HETERDAAD
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden tijdens een burgeractie. Hij wordt verdacht van inbraak in een auto. Donderdagavond hielden medewerkers van het politiewijkteam Zaagmolenstraat een burgeractie tegen auto-inbraak. Op een moment zagen ze een man die in diverse auto's keek en daarom verdacht gedrag vertoonde op de Pijnackerstraat rijden. De man fietste door Crooswijk heen, en werd daarbij gevolgd door agenten in burgerkleding. Op de Tollenstraat zagen agenten rond kwart over zes dat de man inbrak in een auto. Direct hierop hielden agenten de man aan. De 33-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* CONTROLE IN OPENBAAR VERVOER
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft in samenwerking met de RET een controle uitgevoerd in het openbaar vervoer. Donderdagochtend tussen tien uur en half twaalf controleerden medewerkers van de politie en de RET op het metroplein in Rotterdam-Zuid. Daarbij controleerden ze 227 reizigers. Daarbij schreven ze 31 bekeuringen uit voor zwart rijden. De ouders van minderjarigen zijn op de hoogte gebracht door de medewerkers.


* MAN OVERLEDEN NA ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Een 37-jarige man uit Papendrecht is donderdagmiddag rond kwart voor twee om het leven gekomen na een arbeidsongeval op de Prinsenlaan. Het slachtoffer zat in een bouwkraan en was bezig met werkzaamheden bij een flat in aanbouw van circa 17 etages. Door nog onbekende oorzaak brak een deel van de kraan af en kwam in de naastgelegen sloot terecht. De man sprong uit de cabine en kwam terecht op het betonnen dak. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie en de arbeidsinspectie stellen een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Voor de werknemers is opvang geregeld.