Politie Gelderland-Zuid

Tweede alcoholcontrole Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 14-07-2008 o Team Verkeershandhaving van de Politie Gelderland-Zuid houdt rondom de Vierdaagsefeesten grootschalige alcoholcontroles. Op de tweede avond werd gecontroleerd op het Danielsplein, Mariaplein, Muntweg, Industrieweg en Voorstadslaan. Tijdens deze controles werken 1517 bestuurders mee aan de blaastest op straat. Uiteindelijk zaten 21 bestuurders boven de strafbare limiet.

Een bestuurder overtrad met 600 ugl. bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. Vijf overtreders vallen onder de categorieBeginnend Bestuurderwaarvoor strengere regels gelden. Een van deze bestuurders had de Duitse nationaliteit en heeft een boete van 250 euro aangezegd gekregen. Van twee overtreders is het rijbewijs ingevorderd en een bestuurders is proces-verbaal aangezegd omdat hij reed met een officiële ontzegging van zijn rijbewijs. Hierdoor is hij niet in het bezit meer van een geldig rijbewijs.

Vijf bestuurders zijn bekeurd voor het niet kunnen tonen van hun rijbewijs; een voor het niet voldoen aan een gegeven stopteken.

Een speciaal BOB promotieteam is bij de controles aanwezig om de boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan extra kracht bij te zetten. De controles op alcohol vinden dagelijks plaats op steeds wisselende locaties in of rond Nijmegen. (01)