Politie Gelderland-Zuid

Tweede avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 14-07-2008 o Ook de tweede avond van de Vierdaagsefeesten is gezellig druk geweest. De drukste locaties waren het Hunnerpark, de Grote Markt en de Waalkade. Rond 24.00 uur ging het grootste deel van het publiek naar huis. In totaal werden 13 aanhoudingen verricht. Het ging daarbij om kleine incidenten. Volgens het Actief Comité Binnenstad Nijmegen waren er 215.000 bezoekers van de feesten.

Ruzie

Twee verdachten, een 17- en een 20-jarige Rotterdammer zijn aangehouden voor een vechtpartijtje in het Hunnerpark. Later op de avond werd daar een 25-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat hij weigerde om op verzoek van de politie zich te verwijderen. Twee andere plaatsgenoten een 19- en een 24-jarige man zijn aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Daarvan was er één zo van de wereld dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden overgebracht.

Wildplasser

Een wildplasser op de Grote Markt had zulke hoge nood dat hij onder het toeziend oog van enkele politiemensen te paard zijn blaas leegde tegen een kraam. De man kon zich niet legitimeren. Onder grote belangstelling van het publiek werd hij aangehouden. Voor het wildplassen kreeg de man een boete van 90 Euro.

Overige aanhoudingen

Verder werden verdachten aangehouden voor vals geld (1), verstoring openbare orde (2), diefstal van een opblaashert (1), openbare dronkenschap (2) en bedreiging van een portier (1).

(14)