Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#41 Blikseminslag bedrijfspand Tetterode aan de Da

14 juli 2008

Uit voorzorg circa 100 woningen ontruimd

Vanochtend rond zeven uur is er een blikseminslag geweest in de fabrieksschoorsteen van het voormalig bedrijfspand Tetterode aan de Da Costakade. Een deel van de schoorsteen stortte meteen na de inslag in en kwam terecht op de binnenplaats van het gebouw. Uit voorzorg is er direct een aantal maatregelen genomen. Met deze brief wil ik u verder informeren.

Ontruiming en afzetting gebied
Aan de Da Costakade zijn direct na de blikseminslag uit voorzorg ca.100 woningen ontruimd. De reden daarvoor is dat er instortingsgevaar is voor het resterende deel van de toren. Dit betekent dat er, totdat de rest van de toren gesloopt is, een niet veilige situatie voor de omgeving bestaat. Op dit moment wordt het instabiele deel van de toren gesloopt.

Een deel van de Bilderdijkstraat, de Da Costakade en de Kinkerstraat is geheel afgesloten voor alle verkeer. Zodra de situatie veilig is, kunnen de bewoners weer terug naar hun woningen en worden de straten vrij gegeven voor verkeer.

Opvang bewoners
De bewoners van de 100 woningen worden opgevangen in het personeelsrestaurant van het stadsdeelkantoor. Er zijn bussen ingezet om hen hier naar toe te brengen. Zij worden opgevangen en kunnen blijven totdat de woningen weer vrijgegeven worden. Naar verwachting van de politie en brandweer zal dit in de loop van de avond zijn.

Informatie
Voor meer informatie kan men contact opnemen met het stadsdeelkantoor via telefoonnummer 020 - 252 35 11. De balie van het stadsdeelkantoor is tot nader order geopend.