SVR merkt weinig van natte juliweek

14/07/2008 11:34

Stichting Vrije Recreatie

MEERKERK - De Stichting Vrije Recreatie (SVR) heeft geen reden tot klagen ondanks het slechte weer in Nederland. Volgens SVR-voorzitter Willem van den Berg klagen de campinggasten niet en komen er per dag zo'n honderd nieuwe donateurs van de stichting bij.

Van plas en dras op het boerenland is volgens Van den Berg zeker geen sprake. "We hebben tot nu toe prachtig weer gehad. Je kunt nu nog niet spreken van een slechte zomer. De ophef in sommige media over het slechte weer begrijp ik daarom niet. Doen alsof iedereen op de camping in de plassen staat, is niet juist. Het land snakte naar water."

Prijsverschil

Veel Nederlanders kiezen volgens de voorzitter van de landelijke stichting, die staat voor het kamperen bij de boer, voor een goedkope vakantie in eigen land. Van den Berg: "De benzine is tenslotte duur, waardoor buitenlandse reizen minder in trek zijn." De SVR-kampeerboeren hebben geen reden tot klagen. De campings zijn goed bezet en zullen de komende weken meer kampeerders krijgen. Desondanks is er nog voldoende ruimte voor nieuwe kampeerders. Een overdaad aan activiteiten zult u op de SVR-camping niet vinden, maar dat vinden de kampeerders juist prettig. Bewust wordt voor een niet-pretpark-camping gekozen. Het prijsverschil tussen SVR campings en alle andere vormen van recreatie lokt volgens Van den Berg steeds meer mensen naar de Stichting Vrije Recreatie. Van den Berg: "De SVR-campings bieden kamperen voor een betaalbare prijs. Kamperen bij de boer in Nederland is een stuk ontwikkelingshulp in eigen land. Het milieu, de natuur en de recreant zijn ermee gebaat en niet te vergeten de hele agrarische sector." Bij de SVR zijn 2.000 kampeer- en logeerboerderijen in binnen- en buitenland aangesloten. De SVR telt zo'n 150.000 donateurs.





http://www.svr.nl