Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Automobilist slaat over de kop | |
Een 21-jarige man uit Losser is zondag 13 juli vlak na 07:00 uur aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeluk bij knooppunt Beekbergen.

De man reed op de A50 komende uit de richting Apeldoorn en wilde de A1 oprijden. Net na de afslag verloor hij de controle over zijn auto en sloeg hij over de kop. Ambulance, politie en brandweer kwamen ter plaatse. De bestuurder en zijn 22-jarige medepassagier bleken er echter met een paar schrammen vanaf gekomen te zijn. Een blaastest op straat wees uit dat de 21-jarige bestuurder onder invloed was. Op het politiebureau blies hij 0,4 promille. Omdat de man onder invloed was en de verkeersveiligheid ernstig in gevaar heeft gebracht is zijn rijbewijs ingevorderd.

|     |Apeldoorn - Gestolen scooter aangetroffen                 |
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 14 juli twee minderjarige jongens uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling omdat zij een gestolen scooter bij zich hadden.

De politie heeft de jongens aangehouden op de Laan van Erica in Apeldoorn. De scooter trok de aandacht van de politie omdat deze overgespoten leek. Bij controle van het kenteken bleek de scooter inderdaad eind juni gestolen te zijn. Hierop zijn de jongens aangehouden op verdenking van heling en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Met de rechtmatige eigenaar van de scooter is al contact gelegd om teruggave van de scooter te regelen.

|     |Hoenderloo - Insluiping en poging tot oplichting          |
Zondag 13 juli heeft een insluiper vermoedelijk een tas gestolen uit een woning aan de Speldermarkweg in Hoenderloo. Later werd de vrouw gebeld en probeerde men haar haar pincode te ontfutselen.

De vrouw en haar man waren zondag de hele dag thuis. Vermoedelijk heeft een insluiper kans gezien de tas uit de woning weg te nemen toen zij in hun tuin zaten. In de loop van de avond werd de vrouw gebeld door iemand die zich voordeed als een bankmedewerker en haar om haar pincode vroeg. Gelukkig vertrouwde de vrouw het niet en ging zij hier niet op in. De politie heeft de zaak in onderzoek en benadrukt met klem dat mensen nooit hun pincode moeten verstrekken aan een vreemde. Ook medewerkers van banken, van de politie of van andere officiële instellingen zullen in geen enkel geval om een pincode vragen.

|     |Apeldoorn - Automobilist rijdt onder invloed door rood    |
De politie heeft zondag 13 juli een 46-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd staande gehouden op de Gildenlaan. Hij trok de aandacht omdat hij kort daarvoor op hoge snelheid door rood reed. Een blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, zowel voor het rijden onder invloed als het negeren van het rode stoplicht.

Einde berichten

-----------------------
(

(


---- --