Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W 8 juli 2008

8 juli 2008

Besluiten

De besluiten zijn als volgt weergegeven:

1. nummer
2. onderwerp (vetgedrukt)
3. besluit
4. evt. toelichting (cursief)

1.
Voorstel meerjaren herstelplan voor downburstschade aan bomen. Bijlage 1

1. Het in de voorjaarsnota opgenomen bedrag van ¤ 75.000,- met ingang van 2009 gedeeltelijk besteden aan extra onderhoudsmaatregelen aan beschadigde bomen en voor het andere gedeelte aan de vervanging van verloren gegane bomen. 2. Bomen die downburstschade hebben, afhankelijk van soort en omvang schade, de eerste 5 tot 10 jaar extra te onderhouden. 3. Vervangen van verloren gegane bomen volgens de voorgestelde verdeelsleutel uitvoeren. 4. Na 5 jaar een tussentijdse evaluatie en zonodig het herstelplan bijstellen. 5. Na 10 jaar een evaluatie van van de resultaten en beoordelen of doorgaan met het herstelplan nodig danwel zinvol is. 6. Beginnen met vervangen van bomen met een groene standplaats; na 5 jaar overgaan op vervangen van bomen in verhardingen. 7. Park Dwingeland bij voorrang opnemen voor herinrichting. Zodra aan en rond dit gebied plannen tot uitvoering komen de herinrichting van het park direct ter hand nemen. 8. Met betrekking tot de ontstane knotbomen kiezen voor het interesseren van kwekers in eerste instantie en vervolgens, voor de resterende bomen, kiezen voor vervangen van de bomen. Zie voor andere opties de bijlage.

2.
Behandeling van de ingebrachte zienswijze van de heer de Jonge directeur van Garage-Tankstation De Jonge betreffende een aanvraag milieuvergunning voor de verandering van de inrichting: Garage Tankstation de Jonge Molenweg 59 7914 RS te Noordscheschut.

De ingediende aanvraag tot verandering van de milieuvergunning van Garage Tankstation De Jonge Molenweg 59 7914 RS te Noordscheschut weigeren.

3.
Procesbesluit.

Hoger beroep instellen tegen de uitspraak van de rechtbank inzake de bouwvergunning aan een fitnesscentrum verzonden op 11 juni (bijgevoegd).

4.
Veiligheidsregio Drenthe. Bijlage 1 + 2

1. Instellen van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Drenthe per 1 januari 2009 conform de tekst zoals opgenomen in de bijlage bij dit voorstel en het laten opgaan van de huidige regelingen RBD en GHOR in de gemeenschappelijke regeling VRD. 2. Instemmen met de notitie gemeentelijk opdrachtgeverschap en deze als leidraad voor de invulling van de opdrachtnemer-/opdrachtgeverrelatie tussen de gemeenten en de VRD/HVD te gaan hanteren. 3. De gemeenteraad voorstellen tevens in te stemmen.

5.
Grondruil t.b.v. aanleggen afvoersloot t.b.v. afvoeren van regenwater afkomstig van de snelweg.

Instemmen met de voorgestelde aan- en verkoop van grond t.b.v. het project Stadsrandontwikkeling Hoogeveen - Fluitenberg.

6.
Wijziging CAR/UWO i.v.m. herziening van het bovenwettelijke werkloosheidsstelsel. Bijlage 1

1. In te stemmen met de in bijgevoegd besluit genoemde wijzigingen als gevolg van de herziening van het bovenwettelijke werkloosheidsstelsel. 2. De ingangsdatum te bepalen op 1 juli 2008.

7.
Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling i.v.v. het regelen afspraken rond het opstellen van een convenant met de ondernemingsraad. Bijlage 1

1. In te stemmen met de in bijgevoegd besluit aangegeven wijzigingen in de collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling. 2. De ingangsdatum te bepalen op 1 april 2008.

8.
Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling inhoudende het recht op loopbaanadvies. Bijlage 1

1. In te stemmen met de in bijgevoegd besluit aangegeven wijzigingen in de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling. 2. De ingangsdatum te bepalen op 1 april 2008.

9.
Verlenen vrijstelling artikel 19, tweede lid van de WRO t.b.v. nieuwbouw steunpunt Rijkswaterstaat. Bijlage 1

Verlenen van vrijstelling ex. artikel 19, tweede lid van de WRO t.b.v. de nieuwbouw van het steunpunt van Rijkswaterstaat op het bedrijventerrein Buitenvaart I (kavel kadastraal bekend sectie D, nr. 5693), conform bijgaande tekening en vrijstellingsbesluit.

10.
Oudejaarsfeest 2008-2009. Bijlage 1

1. Vergunning verlenen voor het oudejaarsfeest 2008-2009 aan feestcafé La Diva. 2. Verlening van ¤ 23,000,-- subsidie voor het oudejaarfeest 2008-2009 op grond van de Algemene Subsidieverordening en de Gemeentebegroting 2008 aan feestcafé La Diva. 3. Vergunningsaanvraag van Feestcafé en Partycentrum De Markt weigeren conform bijgaand concept.