Gemeente Putten

Zweetdruppels op het Fontanusplein (14-07-2008)
---

Zweetdruppels op het Fontanusplein

Het straatsportevenement CU! Around dat vrijdagavond 11 juli 2008 door de gemeente werd georganiseerd, is een groot succes geworden.

Vanaf 18.30 uur was het Fontanusplein voor de jeugd. Jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 20 jaar konden meedoen aan streetsoccer, pannavoetbal, basketbal en beachvolleybal. Hoewel de weersomstandigheden in eerste instantie dreigend waren, bleef het nagenoeg droog.

Het evenement werd geopend door wethouder F.W. Fabriek. Na een korte toespraak bestond de echte start uit het scoren in de basket. Gelukkig voor de deelnemers lukte dat in de eerste worp en konden de spelen beginnen. Na een aarzelende start, druppelden steeds meer deelnemers het plein op.

Uiteindelijk hebben zo´n 100 jongeren aan het evenement deelgenomen. De meeste van hen streden op twee fronten om de hoogste eer, namelijk basketbal en streetsoccer. Tussen de wedstrijden door vergaapten zij zich aan de kunsten van de baltovenaars van het pannavoetbal die speciaal voor deze avond waren meegekomen. De jeugd kon het in de kooi tegen hen opnemen, maar ook buiten de wedstrijden om vonden de tips en oefeningen gretig aftrek.

Om 19.30 uur verzorgden leden van Sportcentrum Putten een demonstratie Taekwondo en streetdance. Zowel het inmiddels toegestroomde publiek als de pauzerende deelnemers keken bewonderend naar de kunsten van de sporters van het Sportcentrum.

Gedurende de hele avond was er een dj die voor een gezellige en passende achtergrondmuziek zorgde.

Om 21.00 uur kwam er een einde aan een voor Putten geslaagde avond. Voor de winnaars van het streetsoccer en basketbal waren er waardebonnen, beschikbaar gesteld door Intersport Putten. De verliezend finalisten van beide sporten kregen een rondleiding door het stadion van Vitesse. Gezien de reacties was men daar stiekem blijer mee dan een waardebon.