Gemeente Lelystad

Fietsers en bromfietsers weer over de Hollandse Brug

Fietsers en bromfietsers kunnen vanaf maandag 14 juli weer over de parallelbaan van de Hollandse Brug rijden. De parallelbaan is vorig jaar zomer dichtgegaan vanwege werkzaamheden aan de Hollandse Brug. Verkeer van de parallelbaan kon gebruik maken van een pont. Deze pont gaat vanaf 14 juli uit de vaart.

De (brom)fietsers kunnen vanaf 14 juli gebruik maken van een rijstrook van circa 2 meter, die op een tot twee plaatsten over een lengte van 50 meter is versmald tot 1 meter. Ter hoogte van deze versmallingen wordt nog aan de zijkant van de brug gewerkt. (Brom)fietsers moeten hier afstappen.

Brom- en scootmobielen

Brom- en scootmobielen kunnen de versmallingen niet passeren. Voor hen is een taxi beschikbaar om de brug over te gaan. Meer informatie hierover is langs het fietspad op de brug te vinden of in de flyer die deze week op de pont wordt uitgereikt. Brom- en scootmobielen kunnen half september weer over de brug.

Landbouwverkeer

Voor het landbouwverkeer wordt alternatief vervoer geregeld. Zij zullen in de loop van deze week via hun brancheorganisaties en nadere berichtgeving op de hoogte worden gebracht.

De parallelbaan is in november weer gereed voor al het langzame verkeer. De bus keert niet terug naar de parallelbaan en krijgt een eigen strook op de brug. Hierdoor ontstaat een veiliger situatie.
---