Politie Gelderland-Zuid

Elf invorderingen na hoge snelheid

Politie Gelderland-Zuid, 14-07-2008 o Het videosurveillanceteam van de politie Gelderland-Zuid heeft afgelopen weekend 11 keer het rijbewijs van automobilisten ingenomen na ruime overtredingen van de maximum snelheid.

Zaterdag reden zeven automobilisten veel te hard waaronder de bestuurder die op de A59 ter hoogte van Nuland gestopt kon worden. Even daarvoor werd deze auto geklokt op 151 km/u waar het toegestaan was om 100 km/u te rijden.Een andere automobilist reed met een hoogzwangere passagiere meer dan 50 km te hard op de A15 bij Geldermalsen. De Officier van Justitie beslist binnenkort over de strafmaat van deze bestuurder.

Tikkertje

Bij Zetten werden een motorrijder en automobilist door agenten stilgezet toen beiden elkaar gevaarlijk inhaalden met een snelheid van 106 km/u terwijl 50 km/u het maximum was. Ook hun rijbewijs is ingevorderd.

In Rumpt zijn ook een motorrijder en automobilist geklokt met een snelheid van 117 km/u terwijl 60 km/u is toegestaan. Deze motorrijder was een beginnende bestuurder.

Snelle service

In Nijmegen is naar aanleiding van klachten gelet op het rijgedrag van taxibestuurders. Een bestuurder is zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij over de Graafseweg reed met een snelheid boven de 100 km/u. terwijl 50 km/u is toegestaan.

Vlug-strook

Op de A73 bij Haps is een bestuurder bekeurd omdat hij het aantal rijbanen niet toereikend vond en de vluchtstrook gebruikte om meerdere autos te passeren. Bij het invoegen op de rechterrijstrook kwam hij daarbij in conflict met een daar rijdende personenauto waarop deze automobilist de vluchtstrook nogmaals opreed. Uiteindelijk reed de man naar een benzinepomp om te tanken. Zijn rijbewijs is ingevorderd op grond van verkeersgevaarlijk gedrag. Ook deze man is beginnend bestuurder...(01)