Gemeente Hoorn


Onderzoek naar mogelijkheden maatschappelijke voorziening in Blokker

14 juli 2008 - De gemeente Hoorn onderzoekt de mogelijkheden om op het stuk grond aan de Westerblokker 74, naast Het Gouden Hoofd, een maatschappelijke voorziening te realiseren. De gemeente zou dit perceel van de Diaconie der Hervormde Gemeente in Blokker kunnen kopen.

Een belangrijke rol bij de komst van een eventuele maatschappelijke voorziening speelt het behoefteonderzoek naar welzijnsvoorzieningen in Hoorn. Dit onderzoek is nog voor het einde van de zomer afgerond. Vooruitlopend op de uitkomsten heeft de gemeente Hoorn de exclusieve aankoopmogelijkheid van het perceel Westerblokker 74 aangegrepen.

Momenteel zijn het stuk grond en de woning eigendom van de Diaconie der Hervormde Gemeente in Blokker. De Diaconie heeft besloten het perceel aan de gemeente aan te bieden voor aankoop. Voorwaarde voor een daadwerkelijke aankoop door de gemeente is dat de locatie een maatschappelijke functie krijgt.

De gemeente is met de Diaconie overeengekomen dat zij tot 15 november 2008 de tijd heeft om de mogelijkheden voor de locatie te onderzoeken. Afhankelijk van de uitkomsten gaat de gemeente over tot aankoop. De gemeente betrekt ook de omwonenden bij de mogelijke invulling van Westerblokker 74.