Botanische tuinen Utrecht


Audiotour

Dit jaar beginnen we met een proef voor audiotours op Fort Hoofddijk. Het is de bedoeling dat er een voorjaarswandeling komt die loopt van maart tot juni, een zomerwandeling van juni tot september en een herfstwandeling van september tot december.

De eerste wandeling, de zomerwandeling, bestaat uit 26 audiobestanden van ca. 50 seconden die u kunt downloaden op uw eigen MP3-speler of telefoon met MP3 functie. U kunt de fragmenten los downloaden, of als een zipbestand, dat u dan op uw eigen computer kunt uitpakken. U download de bestanden door met uw rechtermuisknop te klikken op het bestand en vervolgens 'koppeling opslaan als' te kiezen.

In de tuin zijn de genummerde informatiepunten aangegeven met een bordje. Op de bijbehorende plattegrond staan de locaties van deze informatiepunten aangegeven. De nummers corresponderen met de nummers van de items op de audiotour.

De audiotour heeft geen dwingende route. Hoewel het handig is de nummers in volgorde te beluisteren, is dat geen absolute noodzaak.

De eerste 3 items bevatten algemene informatie over de tuin, de eigenlijke wandeling begint bij punt 4.

Na ieder nummer moet u zelf de speler stopzetten en bij het volgende nummer weer aanzetten.

Omdat dit de eerste keer is dat we deze audiowandeling aanbieden, horen we graag van u wat uw ervaringen zijn. Was er voldoende informatie, of juist te veel? Waren de bordjes makkelijk te vinden, of heeft u erg moeten zoeken? Uw opmerkingen kunnen ons helpen een volgende versie te verbeteren. Bij de balie vindt u een korte voorgedrukte enquete, die u ter plekke kunt invullen en afgeven. Maar u kunt ons natuurlijk ook mailen.

Uitleen speler in het entreegebouw

Vanaf begin augustus zijn, tegen betaling van een borg, in het entreegebouw ook voorgeprogrammeerde spelers beschikbaar. De 'oortjes' kunt u ter plekke aanschaffen.

Zomerwandeling

Plattegrond zomerwandeling

Zomerwandeling (zip bestand)

Losse Geluidsfragmenten zomerwandeling


01 Welkom


02 Historie


03 Specialisaties


04 Border


05 Vleeseters


06 Systeemtuin


07 Naamgeving


08 Evolutiepaden


09 Gunnera


10 Eenzaadlobbigen


11 Paleohoek


12 Montane ruigtekruiden


13 Veenplanten


14 Bamboebos


15 Geurplanten


16 Darwins Datingburo


17 Geneeskrachtge planten


18 Andere gebruiksplanten


19 Het Buitenfort


20 Kascollecties


21 verhoogde bedden


22 Subtropische kas


23 Tropische kas


24 Dinosaurusplanten


25 Dieren in de kas


26 Slot