Gemeente Amsterdam



Amsterdam krijgt vijf nieuwe postzegelparken

14 juli 2008
-
Sharda Balgobind
Wethouder Marijke Vos en juryleden Simon Vinkenoog, Ronald Hooft en Hetti Willemse hebben vandaag bekend gemaakt, op welke vijf Amsterdamse locaties postzegelparken worden aangelegd. Afgelopen maand werden Amsterdammers opgeroepen om uit 22 locaties kiezen. De prijsuitreiking van deze verkiezing vond vrijdagochtend plaats in het Nieuwe Hoofdhof.

Het gaat om de volgende vijf locaties:
1. Vespuccistraat, De Baarsjes. Winnende inzender: Marijke van den Blink
2. Sara Burgerhartstraat, Bos en Lommer. Winnende inzender: Evelien van Veen 3. Gentiaanplein, Amsterdam-Noord. Winnende inzender: Lussy Lutoerkey
4. Oetgensstraat, Oost-Watergraafsmeer. Winnende inzender: Yvo Manuel Vas Dias Postma
5. Van Beuningenstraat, Westerpark. Winnende inzender: José Beurskens

De winnaars kregen een boompje en worden betrokken bij het ontwerpen van de parkjes.

Foto's van de winnende locaties en de teksten van de inzenders zijn te zien op: www.amsterdam.nl/postzegelpark. Dit najaar starten de voorbereidingen voor de aanleg van deze vijf parkjes. Dan wordt ook bekendgemaakt, of er tussen de inzendingen voor locaties nog mogelijkheden zijn voor nieuwe postzegelparken.

Ervaar het Postzegelpark in de Zuiderkerk!
In de Zuiderkerk, informatiecentrum voor Ruimte Bouwen en Wonen, is vanaf 27 juni tot en met 23 augustus een tentoonstelling over Postzegelparken te zien. In de kerk is een echt postzegelpark aangelegd.

Proef de sfeer van een postzegelpark en ervaar het groene gevoel. Ook kunt u zien welke locaties de prijsvraag hebben gewonnen. De toegang is gratis. Openingstijden: maandag- vrijdag 9.00-16.00 uur en zaterdag van 12.00-16.00 uur. Voor meer informatie, kijk op: www.zuiderkerk.amsterdam.nl.

Postzegelparken, wat zijn dat?
Eigenlijk zijn het miniparkjes; kleine, groene plekken overal in de stad, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Veel is er niet voor nodig: een ruimte van tien bij tien is al een kans, zoals brede trottoirs, versteende pleintjes en kades. Of bestaande parkjes en speelplekken waar nu niemand komt. De gemeente Amsterdam wil hier groen aanleggen en bankjes rond of tussen de bomen plaatsen. Of een speeltoestel, een fontein of een kunstwerk. Dat is goed voor de leefbaarheid, voor het groen in de stad en de kwaliteit van de omgeving.

Pb-134

Meer informatie:
Meriam Juthan 020-552 2619 of Danielle van Wieringen 020- 552 5824.