D66

D66 aangeslagen door overlijden Bronislav Geremek

14 juli 2008

Fractievoorzitter Alexander Pechtold en Europarlementariër Sophie in 't Veld betreuren het overlijden van de Poolse liberaal en collega Europarlementariër Bronislav Geremek. Bronislav Geremek kwam op zondag 13 juli jl. door een verkeersongeluk om het leven. "Wij zijn diep aangeslagen en betuigen ons medeleven met de nabestaanden."

"Bronislav Geremek was niet alleen een ikoon van de strijd voor vrijheid en democratie, maar voor mij persoonlijk ook een enorme bron van inspiratie, en gewoon een leuke collega naast me in de fractiebankjes. Ik was altijd getroffen door zijn idealisme en overtuiging, die in al die jaren niets aan kracht hadden verloren. We deelden een passie voor democratie, en de laatste weken werkten we samen aan een prachtig project voor de toekomst van Europa. Hij was enthousiast en wilde nog zo veel doen voor Europa. Ik zal hem verschrikkelijk missen", zegt Sophie in 't Veld.

Alexander Pechtold; "Met het overlijden van Bronislav Geremek verliezen we een groot Europeaan. Geremek was een van die uitzonderlijke mensen die de loop van de geschiedenis bepalen door op te staan en zich uit te spreken tegen onrecht en tirannie, ook al moest hij dat bekopen met gevangenisstraf. Een buitengewoon erudiet mens en een liberaal pur sang, die geloofde in de kracht van mensen."
---