Gemeente Urk

Bouw 15 woningen Zeewijk

Gemeente Urk en Prota Zeewijk BV bieden binnenkort vijftien nog te bouwen drie-onder-één-kap woningen te koop aan. De woningen worden gebouwd in fase twee van de Zeewijk, aan de Burg, het Vooronder en de Bolder. Het gaat om vijf tussenwoningen en tien hoekwoningen met een luxe en moderne uitstraling.

De ruime eensgezinswoningen die in vijf blokken van drie woningen worden gebouwd, hebben drie slaapkamers, op de zolder is het eventueel mogelijk een vierde slaapkamer te realiseren. De koopprijzen van de tussenwoningen liggen rond 195 duizend euro. De vijf hoekwoningen gaan tussen de 250 duizend en 300 duizend euro (vrij op naam) kosten. De verkoopprijzen zijn mede afhankelijk van de kavelgrootte, die tussen 142 en 497 vierkante meters ligt. De te bouwen woningen worden behangklaar, exclusief keuken en inclusief badkamer en sanitair opgeleverd. Er zijn ruime optiemogelijkheden.

Inschrijving op de woningen is vanaf 15 augustus aanstaande mogelijk bij gemeente Urk. Vanaf deze datum is er een prospectus beschikbaar waarin de exacte verkoopprijzen staan vermeld. Op dinsdag 19 augustus wordt een informatiebijeenkomst gehouden in Zalencentrum Irene. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst zal nadere informatie gegeven worden over de woningen en de verkoopprocedure. De toewijzing van de woningen vindt plaats op 16 september. Na toewijzing wordt de uiteindelijke verkoop van de woningen overgenomen door Prota Zeewijk BV.

Het is de bedoeling dat in oktober dit jaar gestart wordt met de bouw van de vijftien woningen en dat ze voor de bouwvakvakantie in 2009 worden opgeleverd.