Bredeschool.nl

Brede Scholen genomineerd voor Scholenbouwprijs

maandag 14 juli 2008

Zeker zeven van de tien basisscholen die genomineerd zijn voor de Scholenbouwprijs 2008 zijn Brede Scholen. De tweejaarlijkse prijs heeft dit jaar als thema `Het duurzame Schoolgebouw'.

In totaal gaan 22 genomineerden door naar de tweede ronde die een selectie van vier VO-scholen en vier PO-scholen moet opleveren. Een ongekend aantal van 139 scholen zond dit keer een project in. Bijzonder is het aantal brede scholen dat zich kandidaat stelde. In totaal ging het om 65 scholen, waarvan het merendeel (57) een basisschool is. Het thema voor deze ronde `Het duurzame schoolgebouw, kwaliteit in samenhang', verwijst naar het ontwerp, duurzaam bouwen en materiaalgebruik én de plaats van de school in de omgeving.

Scholen konden zich inschrijven tot 21 maart 2008 inschrijven via de website www.scholenbouwprijs.nl. De Scholenbouwprijs, een initiatief van het ministerie van OCW, kent twee eerste prijzen voor zowel het basis- als het voorgezet onderwijs en een aantal aanmoedigingsprijzen. Dit jaar is er voor het eerst ook een publieksprijs. De prijzen worden op 29 januari 2009 uitgereikt door minister van onderwijs tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT). Winnaars en genomineerden worden uitgebreid in beeld gebracht in het Scholenbouwprijsboek 2008.