Gemeente Voorschoten

Sloop Albert Heijn kan beginnen

albertheijnsloop Het heeft even op zich laten wachten, maar de sloop van de Albert Heijn kan nu echt beginnen. De gemeente ging er eerder vanuit dat het pand aan de Schoolstraat eind mei gesloopt kon worden. Het gebouw bleek echter meer asbest te bevatten dan voorzien. De afgelopen maand is door het sloopbedrijf en de ontwikkelaar van de AH-locatie gekeken hoe het asbest op een zorgvuldige en veilige manier kan worden verwijderd uit het gebouw.

Veilig verwijderen
Het was al bekend dat het gebouw asbest bevatte, maar er bleek meer in te zitten dan verwacht. Om de omgeving tegen mogelijke asbestverspreiding te beschermen worden de asbestbevattende ruimten als voorzorgsmaatregel met een speciaal luchtafzuigsysteem op onderdruk gezet. Het asbesthoudend afval wordt veilig verpakt afgevoerd. Na de asbestsanering volgt een meting om te testen of de ruimten vrij zijn van asbest. De asbestverwijdering en sloop worden uitgevoerd door VSM Sloopwerken B.V. Dit bedrijf is gecertificeerd voor sloopwerken en asbestverwijdering.

Sloop van binnenuit
Van de sloopwerkzaamheden is de eerste tijd nog niet veel zien, omdat van binnenuit wordt begonnen met de asbestsanering. Na de asbestsanering zal er ook steeds meer van de buitenzijde van het gebouw verdwijnen. De ontwikkelaar verwacht dat de sloop medio september 2008 is afgerond.

Planning nieuwbouw
Het uitstel van de sloopwerkzaamheden heeft geen gevolgen voor de planning van de nieuwbouw. Aansluitend aan de sloop begint de bouw van de nieuwe Albert Heijn supermarkt met randwinkels en ondergrondse parkeergarage. De supermarkt en de parkeergarage zijn eind 2009 klaar. De 41 woningen boven de supermarkt worden medio 2010 opgeleverd.
* 14 juli 2008