Politie Noord-Holland-Noord

Aanvullend bericht dodelijk ongeval op Texel

Den Burg, Texel, 14-07-2008 o De twee mannen van 20 en 21 jaar uit het Duitse Ratingen die gisteravond betrokken waren bij het dodelijke verkeersongeval blijven in hechtenis en worden donderdag 17 juli 2008 geleid voor de rechter-commissaris in Alkmaar.

De 20-jarige man, die een auto bestuurde, reed op de Krimweg een 17-jarig meisje op een fiets uit Wieringerwerf aan. Ze kwam de automobilist over het fietspad tegemoet. De automobilist reed met een hoge snelheid en verloor in een bocht de macht over het stuur. Hij ging door de berm en raakte het meisje op het fietspad, voor hem rechts van de weg. Ze was kort hierna overleden. Een vriendin die naast het meisje fietste liep een shock op maar raakte niet gewond.

Daarna reed de bestuurder door op de doodlopende Krimweg. Aan het eind keerde hij om en reed nogmaals langs de plaats des onheils. Een omstander die hem tegen probeerde te houden moest opzij springen om niet aangereden te worden. Deze man, een 54-jarige toerist uit Apeldoorn, deed vandaag aangifte wegens poging tot doodslag.

Inmiddels is gebleken dat de Duitse verdachte automobilist gisteravond heeft meegewerkt aan een ademanalyse. Hij blies 540 ug/l (tot 90 ug/l toegestaan voor een beginnend bestuurder). Er is desondanks ook nog bloed afgenomen teneinde dit te onderzoeken op het gebruik van andere stoffen (uitslag over 14 dagen). Het onderzoek wordt voortgezet.