Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

WADDINXVEEN KRIJGT KROONBENOEMDE BURGEMEESTER

De bestuurlijke samenwerking tussen Gouda en Waddinxveen is op dit moment het beste gediend met de komst van een door de Kroon benoemde burgemeester in Waddinxveen. Dat concluderen commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, Jan Franssen, en de fractievoorzitters in de Waddinxveense gemeenteraad na onderling overleg begin juli.

Tijdens het gesprek brachten de fractievoorzitters naar voren dat de samenwerking met Gouda een onomkeerbaar proces is, dat gericht is op versterking van de bestuurskracht van de gemeente Waddinxveen. Om deze reden hecht de gemeente aan een kroonbenoemde burgemeester. De commissaris wil aan deze wens van de gemeente tegemoet komen en samen met Waddinxveen op zoek gaan naar de juiste burgemeester die de gemeente in dit bestuurlijke proces kan begeleiden.

In mei is door de gemeenten Waddinxveen en Gouda een onderzoek gestart naar de gewenste bestuurlijke toekomst. Zij hebben daarbij aangegeven dat de gemeenten de komende jaren inzetten op een verdergaande samenwerking, waarbij een fusie tussen Gouda en Waddinxveen op termijn tot de mogelijkheden behoort.

De commissaris van de Koningin heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties inmiddels gevraagd de vacature Waddinxveen open te stellen. De benoemingsprocedure start naar verwachting in september a.s.

Sinds juni 2004 is H.C.J. (Henk) Roijers waarnemend burgemeester in Waddinxveen.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22