Ingezonden persbericht


Innovation Contest van Fujitsu Siemens Computers initieert innovatieve en toonaangevende IT-services

Wedstrijd levert input voor 'IT Services for tomorrow's data center'

Maarssen, 14 juli, 2008 - Fujitsu Siemens Computers heeft Robin Thieman, een Duitse student van de Universiteit van Innsbruck (Oostenrijk) uitgeroepen tot de winnaar van de Innovation Contest 'IT Services for Tomorrow's Data Center'. Het winnende voorstel van Thieman, een toegankelijke en gebruiksvriendelijke on-demand storage-oplossing voor het mkb waarmee deze ondernemingen tevens op een eenvoudige wijze kunnen voldoen aan tal van wettelijke verplichtingen, bood voor klanten de meest waardevolle IT-services. Daarnaast scoorde zijn inzending volgens de deskundige jury het hoogst op de vooraf gestelde criteria, zoals realiseerbaarheid en de mate waarin de inzending past binnen de markt van Fujitsu Siemens Computers.

De Innovation Contest vormt een nieuw concept om de toonaangevende service-innovaties van Fujitsu Siemens Computers verder uit te bouwen en te versterken met externe, praktijkgebaseerde ideeën en suggesties. De wedstrijd heeft wereldwijd ontwikkelaars, systeembeheerders, IT-managers, klanten, partners, studenten, hoogleraren - kortom, iedereen met interesse en kennis op het gebied van informatie technologie en service - uitgedaagd om ideeën en suggesties aan te leveren via internet.

De Innovation Contest is gericht op de ontwikkeling van innovatieve IT Services voor datacenters van de toekomst, een belangrijke, strategische markt voor de klanten van Fujitsu Siemens Computers. De wedstrijd heeft meer dan 160 bruikbare, vernieuwende ideeën en mogelijke oplossingen opgeleverd voor de verschillende en specifieke uitdagingen van vandaag én morgen. Fujitsu Siemens Computers is geïnspireerd door de enthousiaste deelname van de innovation community en de mate waarin ideeën en suggesties openhartige werden uitgewisseld.

Volgens Joseph Reger, CTO van Fujitsu Siemens Computers, was de competitie voor het beste idee op het gebied van nieuwe Infrastructure Services een groot succes. "Niet alleen hebben we ons innovatie proces opgesteld voor de input van klanten, partners en IT-specialisten van universiteiten en andere instellingen en organisaties, maar hebben we gelijktijdig ons intern netwerk van product- en service-innovators geoptimaliseerd. Het winnende voorstel voor 'Backup streams naar data centers' sluit vrijwel naadloos aan op onze toonaangevende Infrastructure Service oplossingen."

Naast het winnende voorstel van Thieman, beloonde de jury tien andere, veel belovende inzendingen, waaronder verrassend simpele alsook veelomvattende, complexe oplossingen. Deze tien inzenders ontvingen ieder een Fujitsu Siemens ESPRIMO PC of LIFEBOOK notebook. Verder waren er speciale prijzen voor de 'meest actieve inzender' en de meest waardevolle inzender volgens de community.

Met de Innovation Contest toont Fujitsu Siemens Computers aan hoe belangrijk externe ideeën en suggesties zijn voor het verder uitbouwen en versterken van de eigen innovatiekracht. Richard Schlauri, Executive Vice President Infrastructure Services van Fujitsu Siemens Computers: "Innovatiekracht is een kritieke succesfactor in de IT-industrie. Met deze nieuwe, frisse benadering versterken we onze mogelijkheden door er creatieve en uiterst gemotiveerde experts bij te betrekken. Via de Innovation Contest staan we in direct contact met deskundigen in heel Europa, die hierdoor kunnen participeren in de ontwikkeling van hun eigen creatieve ideeën. Ik ben er van overtuigd dat dit een waardevolle ervaring is voor alle betrokkenen."

De wedstrijd is ontwikkeld in samenwerking met HYVE AG, een adviesbureau uit München, gespecialiseerd in customer-centered innovatie. Het doel was creatieve ideeën te genereren van deskundige gebruikers, zoals ontwikkelaars, consultants en IT-wetenschappers, die konden worden geïntegreerd in het innovatie proces van Fujitsu Siemens Computers.

Het inzicht van deze externe deskundigen is een waardevolle aanvulling op dat van de interne ontwikkelaars. Fujitsu Siemens Computers ziet continue samenwerking met externe deskundigen als een belangrijke voorwaarde voor de strategische ontwikkelingen in de toekomst. Het is dan ook de bedoeling om de open innovatie in de toekomst voort te zetten en regelmatig samen te werken met verschillende universiteiten en hogescholen voor kennisuitwisseling, community-building en de identificatie van innovatiemogelijkheden voor oplossingen voor eindgebruikers.

Meer informatie is te vinden op: http://innovation-constest.fujitsu-siemens.com.


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.



Ingezonden persbericht