Gemeente Amersfoort

Hooglanderveen, 14 juli 2008

Resultaat schoonmaak Markenhaven

Met een waterig zonnetje en in opperbeste stemming hebben de buurtbewoners van de Markenhaven op zaterdag 12 juli het zwerfvuil in hun woonomgeving aangepakt. In een ochtend, afgewisseld met een regenpauze bij tandarts Louw, was de klus geklaard.

Dertig bewoners, evenveel volwassenen als kinderen hebben tijdens de opruimactie van de Markenhaven onder andere de gracht leeggehaald. Men heeft van alles gevonden, waaronder verkeerborden, een tosti-ijzer en een thermoskan, waarvan de koffie inmiddels koud was geworden. Het grootste aandeel in het zwerfvuil werd toch opgeëist door het plastic: bekers, verpakkingsmateriaal, emmers, kitspuiten, noem maar op.

Het grootste gedeelte van de buit was om een uur of 11:00 al binnen en in de door Smink beschikbaar gestelde container gegooid. Het meegeleverde materiaal, harken, vuilniszakken maar vooral de door Heijmans verzorgde gevulde koeken werden driftig gebruikt.

Initiatiefnemer Mark Roemers: "Op dat moment begon ook een heftige regenbui, maar kreeg de hele crew koffie aangeboden door de nieuwe tandarts Louw. Na 20 minuten konden we weer de laatste rommel uit de gracht halen, en de tandarts de praktijk weer moddervrij maken".

"Het enige verbazingwekkende feit was toch wel dat de gemeente na haar aanvankelijk toezegging het budget toch weer had ingetrokken. Gelukkig hebben Heijmans en Ontwikkelingsbedrijf Vathorst nu de rekening voor de container betaald. Hulde aan beide partijen en natuurlijk alle vrijwilligers".