Ingezonden persbericht


EuroPriSe keurmerk garandeert privacy Europese consument

Den Haag, 14 juli 2008 - Om de privacy van Europese consumenten te beschermen is de Europese Commissie een project gestart dat bedrijven hun privacybeleid laat certificeren. Voldoet een IT-dienst of service (bijvoorbeeld een website) aan de gestelde eisen, dan krijgt het het Europese privacy keurmerk dat consumenten laat zien dat hun privacy gerespecteerd wordt. Certified Secure privacydeskundige Frank van Vliet is de eerste Nederlander die door de stichting EuroPriSe bevoegd is om de technische keuringen uit te voeren.

Op dit moment bestaan er voor de burger nog veel misverstanden over de privacy en is het hem vaak niet duidelijk hoe dit geregeld is. Het EuroPriSe keurmerk maakt het privacybeleid transparant en inzichtelijk en heeft daardoor een toegevoegde waarde voor bedrijven die zich willen profileren. "Een aantal jaren geleden vonden zowel bedrijven als consumenten IT-security onbelangrijk, terwijl dit nu de hoogste prioriteit heeft. We maken met privacy dezelfde ontwikkeling door. Daarom is het zo belangrijk dat er duidelijke richtlijnen verschijnen," aldus van Vliet.

Privacybewust zoeken

De Nederlandse zoekmachine Ixquick is de eerste die na keuring door Certified Secure het EuroPrise keurmerk in ontvangst mocht nemen. "Dit keurmerk is een duidelijke boodschap aan onze gebruikers," zegt Ixquick directeur Robert Beens. "Het is het ultieme bewijs dat we onze beloften nakomen. Als mensen met Ixquick zoeken krijgen ze de beste resultaten en volledige privacy."

Het Nederlandse Certified Secure biedt naast tal van andere certificeringen ook de EuroPriSe certificering. Door zich te laten certificeren kunnen bedrijven nu laten zien dat ze de privacy van hun klanten en bezoekers respecteren.

###

Over Certified Secure

Certified Secure is de toonaangevende certificeringsautoriteit die websites, bedrijven en IT professionals certificeert. De certificeringen van Certified Secure beslaan een breed terrein, van privacybescherming tot veilig programmeren. Door duidelijke en grondige richtlijnen te ontwikkelen en professionals te certificeren die de implementatie van deze richtlijnen auditen, maakt Certified Secure beveiliging betrouwbaar en transparant. Meer informatie is te vinden op
http://www.certifiedsecure.nl

Over EuroPriSe

The European Privacy Seal Project (EuroPriSe) is een door de Europese Commissie gesponsord project, dat bestaat uit negen Europese partners en wordt geleid door het Onafhankelijk Centrum voor Privacybescherming Schleswig-Holstein (Unabhängiges Landeszentrum für Datenschutz, ULD).

Het verkrijgen van het EuroPriSe keurmerk bestaat uit twee stappen. De eerste stap is de evaluatie door een juridische en technische expert, gevolgd door een controle van het evaluatierapport door een onafhankelijk certificeringsorgaan. Na de certificering verschijnt er een samenvatting die voor het publiek toegankelijk is. Meer informatie is te vinden op http://www.european-privacy-seal.eu

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Certified Secure
Joost Pol
Tel: +31 (0)70.3.10.13.40
E-mail: joost.pol@certifiedsecure.nl