AutoRai

KTM Nederland stelt Helfferich aan als officieel servicedealer

(7/14/2008)
KTM Nederland heeft automobielbedrijf Helfferich uit Heteren aangesteld als officieel servicedealer voor de X-Bow, de spectaculaire sportscar van KTM. De âREADY TO RACEâ bolide van de bekende motorfietsfabrikant heeft nieuwe normen gesteld voor premium sportscars.

Onderscheidend van iedere andere sportwagen zijn het uiterlijk en de prestaties van de X-Bow. In Nederland zal het bekende automobielbedrijf Helfferich in opdracht van importeur KTM Nederland zorgdragen voor de verkoop en de service van de X-Bow.

Helfferich
In Nederland is de KTM X-Bow slechts op één locatie leverbaar. Na het onderzoeken van diverse mogelijkheden heeft KTM Nederland gekozen voor Maserati- en Ferrari-specialist Helfferich in Heteren. Vanaf september 2008 zal de nieuwe KTM X-Bow in de showroom van Helfferich worden gepresenteerd. Het automobielbedrijf heeft veel ervaring opgebouwd op het gebied van de verkoop en service van exclusieve sportwagens als Ferrari en Maserati. In het nieuwe pand van Helfferich zal een afgescheiden deel worden ingericht voor de X-Bow.

Naast de diverse uitvoeringen van de X-Bow zal in Heteren ook de KTM POWERWEAR verkrijgbaar zijn, die speciaal is ontwikkeld voor kopers en bestuurders van de X-Bow. Een speciale helm en X-Bow-kleding maken deel uit van het POWERWEAR leverings-programma. Het audio- en communicatiesysteem is gekoppeld aan speciaal voor de X-Bow ontwikkelde helmen van het merk Dainese en geeft de inzittenden de mogelijkheid om met elkaar te praten, te telefoneren of te luisteren naar een iPod of de radio.

KTM Nederland
Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Nederland, toont zich verheugd over het aanstellen van Helfferich. âKTM Nederland is en blijft importeur van de X-Bow en zal dan ook volledig verantwoordelijk zijn voor de verkoop en marketing van de X-Bow,â verklaart Kleinbergen. âOok onderhoudt KTM Nederland de contacten met de fabriek in Oostenrijk.

Automobielbedrijf Helfferich zal echter het aanspreekpunt voor de koper zijn en alle onderhoud in zijn moderne werkplaats, met geavanceerde testbank, voor zijn rekening nemen.

Kleinbergen vervolgt: âDe verkoop van KTM-motorfietsen vertoont een fiks stijgende lijn en omdat wij onze aandacht volledig willen richten op het voortzetten en uitbreiden van dit succes, hebben wij gekozen voor een servicepartner. Er bestond in Nederland grote belangstelling voor dit serviceschap. De ervaring van Helfferich met exclusieve sportautoâs en de persoonlijke benadering van de klant hebben echter de doorslag gegeven.â

De KTM X-Bow
Bij het ontwikkelen van de X-Bow stond de KTM-ontwerpers maar één doel voor ogen: absolute topprestaties zonder ook maar een enkel compromis te sluiten. Het ultieme autorijden betekent bij KTM dan ook een krachtige sportwagen met een gewicht van slechts 790 kilogram. De krachtbron, een Audi 2.0L FSI turbomotor, levert 240 pk. De acceleratie van 0-100 km/uur neemt slechts 3,9 seconden in beslag.

Het ontwerp van de KTM X-Bow stamt van de tekentafel van Kiska Design, waar alle producten van KTM worden geschetst. Voor de ultralichte, koolstofvezel monocoque met een aluminium subframe voor de motor en het chassis, vertrouwde KTM op het Italiaanse Dallara, dat in de wereldwijde racesport toonaangevend is op het gebied van monoposto racewagens. Dallara levert nagenoeg alle chassisâ voor de Formule 3, de World Series by Renault, de GP2 en de Indy Racing League Brembo.

Nogmaals Edgar Kleinbergen: âDe KTM X-Bow is een uniek product dat de sensatie van motorrijden mogelijk maakt op vier wielen dankzij de flitsende acceleratie, de ongeëvenaard hoge bochtensnelheid en de extreme remvertraging. Allesbepalend daarbij is het uiterst lage gewicht. Twee X-Bows zullen dit jaar nog aan de start verschijnen van het FIA GT4 kampioenschapâ.

De KTM X-Bow is leverbaar vanaf ⬠75.388,-. Het topmodel, de Limited Dallara Edition, kost ⬠91.890,-. In Nederland zijn inmiddels zoân tien bestellingen geplaatst, terwijl er nu al serieuze interesse bestaat voor nog een tiental X-Bowâs.

KTM
KTM is een Oostenrijkse fabrikant die beroemd is geworden met zijn crossmotoren. Racen behoort tot de kernactiviteiten van het merk â KTM heeft Le Dakar vorig jaar voor de zevende maal op rij gewonnen. In totaal heeft de fabrikant 146 wereldtitels gewonnen in verschillende racedisciplines, zoals Motorcross, Enduro en Supermoto. Speciaal voor de X-Bow heeft KTM een dochteronderneming opgezet (KTM Sportscar GmbH) die de X-Bow, KTMâs eerste auto ooit, produceert en verkoopt. De productie is inmiddels gestart. Die zou in eerste instantie plaatsvinden bij het Italiaanse Dallara, maar gezien de grote belangstelling voor de X-Bow werkt KTM nu samen met het bekende Magna Steyr uit Oostenrijk. De productiecapaciteit bij Magna Steyer is groot en KTM hoopt daarom jaarlijks 1.000 X-Bows te verkopen in plaats van de 100 die eerst in de planning stonden.