ICCO & Kerk in Actie geven 150.000 euro voor noodhulp aan Zimbabwe

14/07/2008 14:24

ICCO

ICCO & Kerk in Actie maken 150.000 euro vrij om slachtoffers van het politieke geweld in Zimbabwe na de verkiezingen noodhulp te verlenen. De verkiezingen leidden vorige maand op veel plekken tot uitbarstingen van geweld. Geweld en intimidatie zijn er de oorzaak van dat inmiddels 200.000 mensen op de vlucht zijn in het land.

ICCO & Kerk in Actie dragen bij aan de noodhulp die de Zimbabwaanse organisatie Christian Care verleent aan 3.000 mensen in de vorm van onderdak, voedsel en dekens, maar ook zaaigoed en psycho-sociale hulp. Christian Care verleent noodhulp aan mensen die als gevolg van het politieke geweld gewond zijn geraakt, een trauma hebben, moesten vluchten of hun bezittingen zijn verloren. Het geweld heeft de penibele economische situatie waarin de Zimbabwanen verkeren verergerd: de inflatie loopt elke dag op. Mensen zijn overgegaan op ruilhandel.

Christian Care is de ontwikkelingsorganisatie van de Raad van Kerken in Zimbabwe. De organisatie werkt door het hele land.Als een van de weinigen heeft Christian Care al toestemming van de overheid in Zimbabwe om noodhulp te verlenen.

Christian Care is al vele jaren een partner van ICCO & Kerk in Actie en heeft veertig jaar ervaring in het verlenen van noodhulp. De organisatie is lid van ACT International, een internationaal samenwerkingsverband voor noodhulp van oecumenische ontwikkelingsorganisaties en kerkelijke organisaties waarvan ook ICCO & Kerk in Actie deel uit maken.





http://www.icco.nl