Gemeente Doetinchem

Persbericht, 14 juli 2008

Geen parkeerregulering rond Slingeland ziekenhuis

Er komt voorlopig geen vorm van parkeerregulering rondom het Slingeland ziekenhuis. Dat heeft heeft het college van burgemeester en wethouders van Doetinchem besloten.

In de straten rondom het Slingeland ziekenhuis wordt door sommige bewoners al langer geklaagd over parkeeroverlast. Een deel van de bezoekers en het personeel van het ziekenhuis wijkt daarbij soms uit naar de omliggende straten.

Tijdens piekmomenten komt dat door een tijdelijk tekort aan parkeerplaatsen. Hier wordt door het slingeland Ziekenhuis aan gewerkt. Voor een deel wordt de parkeeroverlast ook veroorzaakt door uitwijkgedrag van automobilisten die gratis willen parkeren.

De parkeeroverlast kan worden tegengegaan door in de directe omgeving het parkeren te reguleren. Bewoners krijgen dan tegen een bescheiden vergoeding een parkeervergunning. Ook kunnen bezoekersvergunningen worden aangevraagd.

De mogelijkheden hiervoor zijn eerder met de omwonenden besproken. Tijdens de inspraakperiode tekenden 337 van de 469 aangeschreven bewoners bezwaar aan: 42 individuele bezwaren en 295 standaard bezwaarschriften.

Het college van burgemeester en wethouders heeft uit die massale reactie opgemaakt dat de overgrote meerderheid van de buurtbewoners nu geen behoefte heeft aan een dergelijke parkeerregulering. Daarmee zijn de plannen van tafel. De bewoners zijn hier inmiddels schriftelijk van op de hoogte gesteld.