KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

14-7-2008

De Koning en Van Leeuwen F18 Wereldkampioen 2008

Afgelopen zaterdag zijn de Nederlanders Coen de Koning en Jeroen van Leeuwen wereldkampioen geworden bij het Wereldkampioenschap F18 catamaranzeilen in het Spaanse Nigrán. In totaal deden er 131
catamaranduos mee uit veertien landen.

De omstandigheden waren niet makkelijk deze week. De mannen zeilden de hele week al beresterk. De wind varieerde ook op de laatste dag in sterkte en richting, maar dat maakte er een eerlijk kampioenschap van.

Het was nog even spannend, reageerde De Koning zaterdag dolgelukkig. Toen we terugkwamen op het strand, kon het volgens onze berekening niet meer missen. Maar het is dan toch even afwachten en nu is het officieel. De mannen zetten met hun Nacra Infusion een constante reeks neer, waardoor ze met 25 punten voorsprong de laatste dag ingingen. We hadden nog geen slechte race gevaren, dus we konden nog een aftrek hebben. De andere teams om ons heen niet meer. Die aftrek noteerde het oranjeduo die zaterdag, maar de concurrentie zat er ook naast. Dus konden ze het in de laatste wedstrijd afmaken.

De kersverse wereldkampioenen hebben een indrukwekkende prestatie geleverd door onder andere de Olympia-gangers Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis achter zich te laten. Verder wisten ze Sach/Sach te verslaan die in 2006 de titel wonnen.

Afgelopen zondag kwamen de mannen terug uit Spanje, waarbij zij op Schiphol feestelijk werden onthaald door familie en vrienden.

Het zilver ging naar Franck Cammas en Jeremy Lagarrigue (Nacra Infusion, FRA). Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij (Hobie Tiger, NED) hebben een bronzen plak veroverd.

Het Watersportverbond feliciteert de mannen met dit fantastische resultaat.

Voor meer informatie en beelden van het F18 WK, klikt u op de
onderstaande link.

Internetadres: www.f18worlds2008.com