Gemeente Wassenaar

Wassenaarse Hoogvliegers regelmatig in het nieuws!

Het vliegen met chronisch en terminaal zieke kinderen

is de doelstelling van de Stichting Hoogvliegers:

Uitvoering:

De kinderen worden vanaf hun (verpleeg)huis opgehaald en, indien nodig met aangepast vervoer, naar het dichtstbijzijnde vliegveld gebracht.

Daar zal een vlucht worden gemaakt van ongeveer 45 minuten. Hierbij zullen ze ook in de gelegenheid worden gesteld, om zelf het vliegtuig te besturen.

Indien het weer het toelaat zullen elke dag, het hele jaar door, deze vluchten worden uitgevoerd, vanaf elk vliegveld(je) in Nederland. Gevlogen zal worden door professionele beroepsvliegers, in hun eigen tijd en op basis van vrijwilligheid, echter zonder dat sprake is van vrijblijvendheid. Op termijn zal worden gestreefd naar personeel in vaste dienst. Aan boord zal een aantal kleine camera-tjes worden geïnstalleerd, naar binnen en naar buiten gericht, voor het maken van opnamen. Zo snel mogelijk zal een DVD worden aangeboden om met familie en bekenden te bekijken.

Beoogd resultaat:

Deze chronisch en terminaal zieke kinderen, die dagelijks een strijd leveren waar velen geen besef van hebben, iets speciaals bieden dat zelfs voor gewone kinderen niet is weggelegd.

Benodigd:

Financiële middelen om vliegtuigen in te kunnen zetten. Deze financiële middelen worden geheel door sponsors en donateurs geleverd.

Momenteel wordt de mogelijkheid onderzocht om een vliegtuig aan te schaffen waarmee ook kinderen die op een brancard liggen een vlucht kan worden aangeboden

Klik hier voor de website

Wassenaarse Hoogvliegers regelmatig in het nieuws! Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl