Vestia Mama's Kitchen op 10e Kleurrijkfestival Spoorwijk

14/07/2008 14:42

Stichting Vestia Groep

Ontmoeting met veel muziek, koken en lekker eten

Vestia Mama's Kitchen op 10e Kleurrijkfestival in Spoorwijk

Op zaterdag 12 juli was het feest in Spoorwijk. Voor de 10e keer vond het Kleurrijkfestival plaats op het Ledeganckplein in Den Haag. Dit jaar samen met Vestia Mama's Kitchen. Kookteams uit de wijk bereidden op hoog vuur culinaire gerechten en streden om de eerste plaats voor de finale van Mama's Kitchen op het Uit-festival. Bezoekers konden een hapje mee-eten en genieten van optredens van talenten uit de wijk en bekende artiesten. Daarnaast waren er sport- en spelactiviteiten. Wethouder Rabin Baldewsingh was aanwezig voor de prijsuitreiking van het pannatoernooi, gehouden op de nieuwe pannaveldjes op het plein.

Twee winnaars bij Mama's Kitchen

De strijdende kookteams leverde twee winnaars op. De keuze tussen twee Mama's en vier Papa's kon niet worden gemaakt. De oplossing was snel gevonden; de twee Surinaamse en Turkse kookteams uit Spoorwijk gaan onder de naam "De Mama's en de Papa's" op zondag 7 september 2008 samen koken op het Haagse Uit-festival op het Lange Voorhout. Daar gaan ze de wedstrijd aan met de winnende kookteams uit Bouwlust, Duindorp en Ypenburg.

Kennismaken

Vestia wil oude en nieuwe bewoners van Spoorwijk met elkaar in contact laten komen. Het Kleurrijkfestival met de optredens, sport- en kinderactiviteiten en de kookwedstrijden in Vestia Mama's Kitchen zijn een fantastische gelegenheid om elkaar te treffen. Muziek, koken en eten brengt mensen samen. Kennismaking met buurtgenoten en in een ontspannen sfeer deelnemen leidt tot betere leefbaarheid in de buurt. En dat is precies wat Vestia wil bereiken. Een gezellige en veilige woonomgeving voor iedereen.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.vestia.nl