Ingezonden persbericht


Heerlen, 14 juli 2008

Actieplan verkeersveiligheid Parkstad Limburg

UITGEBREID PROGRAMMA VERKEERSEDUCATIE

Ter verbetering van de verkeersveiligheid in Parkstad hebben de gemeenten in Parkstad en Parkstad Limburg een actieplan verkeersveiligheid opgesteld met een uitgebreid programma van diverse maatregelen voor verkeerseducatie van jongeren en ouderen, verkeershandhaving en communicatie. Met een financiële bijdrage van de provincie Limburg en de gemeenten wordt dit programma de komende jaren uitgevoerd.

Alhoewel het zeker de goede kant opgaat met de verkeersveiligheid in Parkstad Limburg, zijn aanvullende maatregelen nodig om de verkeersveiligheid verder te verbeteren. Naast de verbeteringen aan de verkeersinfrastructuur wordt ook gewerkt aan gedragsverandering bij verkeersdeelnemers. Naast de verkeershandhaving door de politie is hiervoor een uitgebreid programma van verkeerseducatie opgesteld.

Het programma bestaat uit diverse verkeerseducatieprojecten op basis- en middelbare scholen, rijvaardigheidsritten voor senioren, brom- en scootmobielen en het ondersteunen van buitenactiviteiten op peuterspeelzalen. Ondersteuning vindt ook plaats door mottoborden langs de wegen in het kader van de verkeersveiligheid. Opvallende zaken in het programma zijn een grote verkeersquiz onder alle basisscholen van Parkstad Limburg en de verkeerseducatiedagen in Landgraaf op 5 en 6 november dit jaar.

Naast de gemeenten en Parkstad Limburg, werken Veilig Verkeer Nederland (VVN), de scholen in Parkstad, rijschoolhouder Lou Schürer, het ROVL en de politie mee aan dit programma. Samen proberen zij de verkeersdeelnemers bewust te maken van het belang van verkeersveilig weggedrag, voor henzelf, maar ook voor anderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

- De heer P. Alzer, Programmamedewerker Mobiliteit Parkstad Limburg, tel. 045 - 570 01 71
- Verkeersafdeling gemeenten regio Parkstad Limburg