Politie Zuid-Holland-Zuid

14/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 14-07-2008 o Persberichten district I

INBRAAK
ZWIJNDRECHT Bij een inbraak zondagavond 13 juli in een ingenieursbureau aan de Lindtsedijk zijn enkele computers gestolen. De dieven zijn binnen gekomen door aan de voorzijde van het pand een raam open te breken. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht.

MISHANDELING
DORDRECHT Een verkeersconflict zondagavond 13 juli op de Spuiboulevard heeft geleid tot de mishandeling van twee mensen op de Gravenstraat. De verdachte, een 23 jarige man uit Zwijndrecht, zou op de Spuiboulevard een automobilist hebben afgesneden. De verdachte werd op de Gravenstraat aangesproken door de bijrijder van de afgesneden auto, een 26-jarige man eveneens afkomstig uit Zwijndrecht Daarbij ontstond een worsteling waarbij de verdachte een klap uitdeelde aan de bijrijder. Een 38-jarige buurtbewoner en zijn 34-jarige vriendin, beiden uit Dordrecht, waren hun hond aan het uitlaten en spraken de verdachte aan op zijn gedrag. Het gevolg was een woordenwisseling, waarbij de vrouw van de verdachte probeerde te sussen. Hierop reageerde de hond door de vrouw van de verdachte te bijten. De verdachte en zijn vrouw zijn vervolgens in hun auto gestapt en weggereden. De anderen hebben de politie gealarmeerd. De verdachte heeft zich later op de avond bij de politie gemeld en is gehoord. Ook de andere betrokken worden nog gehoord. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. De vrouw van de verdachte is in het ziekenhuis behandeld voor de beet van de hond.

ONGEVAL
DORDRECHT Bij een kop-staart aanrijding op de N3 in de richting van Papendrecht is maandagochtend 14 juli een 52-jarige inwoner van Nieuw Lekkerland licht gewond geraakt. Hij is met nekklachten met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een 50-jarige motorrijder uit Schoonhoven had technische problemen met zijn motor, waardoor hij slipte en onderuit ging. Een achterop komende auto die werd bestuurd door de inwoner van Nieuw Lekkerland wilde hulp bieden en remde af om op de vluchtstrook te stoppen. Een tweede auto, bestuurd door een 26-jarige man uit Dordrecht, kon niet tijdig stoppen en reed achterin de eerste auto. Beide autos raakte flink beschadigd. De motorrijder is nog wel door de medewerkers van de ambulance onderzocht, maar de man hoefde niet naar het ziekenhuis.