Gemeente Doetinchem

Persbericht, 7 juli 2008

Voormalig AZC-terrein terug aan de natuur

Op 1 januari 2007 is het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Christoffelstraat in Doetinchem gesloten. Na jarenlang als woonwagenkamp en later als asielzoekerscentrum gediend te hebben, is besloten het terrein terug te geven aan de natuur. De inrichting van het natuurgebied is afgerond en het is nu toegankelijk voor bezoekers.

Na de sluiting van het asielzoekerscentrum is de afgelopen anderhalf jaar hard gewerkt om de vervuilde bodem van het terrein te saneren. Vervolgens is het terrein ingericht tot natuurgebied. Deze inrichting is nu afgerond en het natuurgebied is toegankelijk voor bezoekers. Mensen kunnen het gebied te voet of per fiets over het aangelegde fietspad het gebied verkennen.

Het natuurgebied op het voormalig AZC-terrein beslaat circa 12 hectare. Bezoekers komen er bijzondere planten, dieren en andere natuurverschijnselen tegen. Op verschillende plekken is kwelwater van hoge kwaliteit aanwezig. Daarnaast zijn er een moeras en zandwallen aangelegd. In het gebied huizen onder andere de poelkikker, de das en de wielewaal.