Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Hondenbezitters opgelet politie en gemeente doen een beroep op úw hulp!

De politie werkt samen met de gemeente om alle plaatsen binnen de gemeente veilig en leefbaar te houden. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan het terugdringen van inbraken in woningen en autos in de wijken. Úw hulp is daarbij hard nodig!

Waaks
Onder de noemer Waaks gaat een project van start met als doel om dorpsgericht en in samenwerking met hondenbezitters, hondenverenigingen, politie en de gemeente, de criminaliteit in uw gemeente aan te pakken. Hierdoor krijgt de politie extra oren en ogen beschikbaar.

Hulp hondenbezitter
Alle hondenbezitters binnen de gemeente ontvangen een brief met daarin de oproep om mee te werken. Hondenbezitters spelen namelijk een belangrijke rol in Waaks. Als u uw hond uitlaat, bent u vaak op straat en voornamelijk in uw eigen buurt. Hierdoor kent u uw buurt goed en situaties die afwijken vallen u waarschijnlijk als eerste op. Het kan voorkomen dat u getuige bent van een inbraak of voorbereiding hiertoe. In die gevallen vragen wij u direct de politie te bellen.

Welk nummer belt u?
Als iedere seconde telt, en dus óók voor het aanhouden van een verdachte, belt u 112. Bij minder spoedeisende zaken staat de politie ook voor u klaar. Bel dan naar 0900-8844 (lokaal tarief).

Wat geeft u door bij een melding?
Geef het signalement van de verdachte aan de politie door. Let daarbij op gelaatskenmerken, haardracht, postuur, kleding, lengte en leeftijd van de verdachte. Noteer ook kenmerken van eventuele vervoermiddelen, zoals merk, type, kleur en het kenteken. Met deze gegevens wordt de kans vergroot dat meer verdachten op heterdaad kunnen worden aangehouden.

Politie en gemeente zijn ervan overtuigd dat úw hulp het verschil maakt! Door extra waaks te zijn, draagt u bij aan een veiliger leefomgeving.

Laatst gewijzigd: 14 juli 2008