Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Inloopbijeenkomst Tamarinde (Leersum) goed bezocht

Ongeveer zestig inwoners maakten vorige week gebruik van de mogelijkheid om een toelichting te krijgen op het bouwplan Tamarinde in Leersum en te reageren op het plan. Het betreft een bouwplan van 36 woningen. Zes van deze woningen verkoopt de Woningbouwstichting Leersum met korting aan starters uit Leersum. De andere dertig woningen komen in de vrije sector en variëren van middelduur tot (vooral) zeer duur.

De reacties op het plan liepen erg uiteen. Sommigen vonden het een prachtig plan en wilden zich er het liefst meteen voor inschrijven. Anderen vonden het plan misstaan in Leersum-Noord en vonden vooral het aantal woningen te groot en sommige van de woningen te hoog. Bewoners van het Bosbadlaantje maakten zich zorgen over de ontsluiting van de nieuwbouwwijk en bewoners van de Plaggeberg vreesden dat er een rechtstreekse verbinding tussen de Plaggeberg en de Scherpenzeelseweg op stapel stond. Ook vreesden mensen dat de wateroverlast in dit gebied door de nieuwbouw alleen maar zou toenemen.

Reageren op het plan
Tot 23 juli kan nog gereageerd worden op het bouwplan Tamarinde. Hiervoor kan het reactieformulier worden gebruikt dat op de website staat onder actueel, projecten, bouwlocatie Tamarinde of contact worden opgenomen met de projectleider. Naar aanleiding van de reacties kunnen de plannen nog worden aangepast. Daarna pas besluit het college over het al dan niet in behandeling nemen van het vrijstellingsverzoek van de ontwikkelaar. Besluit het college om mee te werken, dan begint daarna pas de échte, formele, procedure, met mogelijkheden tot bezwaar en beroep. Daarvan is nu dus nog geen sprake. In deze fase wordt vooral gepeild hoe u erover denkt en of u nog suggesties heeft.

Meer informatie
Als u meer over dit project wilt weten, kunt u contact opnemen met de projectleider, Renate Gerritse, (0343) 56 58 64, e-mail: renate.gerritse@heuvelrug.nl .

Laatst gewijzigd: 14 juli 2008