Vrije Universiteit Amsterdam

Drie VU-studenten winnen Fulbrightbeurs

14 juli 2008

Drie VU-studenten winnen Fulbrightbeurs

Drie studenten van de VU hebben onlangs een Fulbright beurs bemachtigd. Het gaat om Andrea Goezinne, student Public Policy, die een graduate beurs won, evanals StephanTan, van ACTA. Salka Staekenborg van VUmc verwierf een promovendibeurs. Fulbright-beurzen zijn genoemd naar de Amerikaanse senator J. William Fulbright, die in 1946 voorstelde uit de opbrengst van de verkoop van oorlogsmaterieel een wereldwijd uitwisselingsprogramma te financieren. Doel was en is om het begrip tussen Amerikaanse staatsburgers en burgers van andere landen te bevorderen.

De beurzen worden gezamenlijk gefinancierd door de Nederlandse en de Amerikaanse overheid. De beurs is bedoeld voor studenten die in de VS op een vooraanstaande universiteit op graduate niveau willen gaan studeren. Ook biedt het programma de financiële ondersteuning voor studenten die een volledige Ph.D. opleiding willen doen of een deel van hun promotietraject in de VS willen doen. Tevens zijn er mogelijkheden voor wetenschappers in de VS om een deel van hun onderzoek daar te doen.

De Amerikaanse overheid heeft een dergelijk verdrag met meer dan 150 landen over de hele wereld. De Amerikaanse organisatie die dit programma uitvoert voor de Amerikaanse studenten is het Institute for International Education (IIE). Voor de promovendi en de scholars wordt samengewerkt met de Council for the Exchange of International Scholars (CIES).

bron: Origineel