Politie Gelderland-Zuid

080714 Twee mannen op heterdaad betrapt

Lent, 14-07-2008 o Maandagochtend omstreeks 08.30 uur zijn twee 25-jarige Nijmegenaren aangehouden op de Oosterhoutsedijk in Lent. Beiden worden verdacht van diefstal van een motorfiets en twee draaitafels.

Surveillerende agenten zagen op de Griftdijk-Zuid in Lent een motorfiets staan met daarop een bestuurder die geen helm droeg. Omdat de agenten het kenteken niet hadden kunnen opnemen draaiden zij hun auto en reden terug. De motor en zijn bestuurder bleken verdwenen.

Even verderop op de Oosterhoutsedijk, nabij een feesttent, werden de agenten door een bewaker aangesproken. Toen de agenten ter plaatse gingen, zagen zij twee personen vanaf de feesttent in de richting van het Waalstrand rennen. De bewuste motorfiets stond met draaiende motor klaar. De beide mannen konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Zij waren in het bezit van een draaitafel die ze even daarvoor uit de feesttent hadden meegenomen. De Nijmegenaren zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. De twee zijn in verzekering gesteld. (14)