Gemeente Barneveld


Bouw dorpscentrum De Glind hervat

Er zit weer schot in de verbouwing van het dorpscentrum in De Glind. In mei kwam de bouw tijdelijk stil te liggen na het onverwachte faillissement van aannemer Van der Pas Bouwgroep uit Oss. Nu is overeenstemming bereikt met Bouwbedrijf W. Hardeman b.v. om de bouw van Glindster af te maken. Oplevering voor eind van het jaar is nog steeds haalbaar.

Directeur Gerard de Jong van De Rudolphstichting en opdrachtgever voor het project, toont zich verheugd met deze ontwikkeling. De Glindse scholen hebben dringend behoefte aan sportzalen. De opgenomen Glindse jeugd wacht met smart op hun activiteitenruimte. We zijn erg blij dat dit wachten niet nóg langer gaat duren.

Al met al heeft de bouw slechts een aantal weken stilgelegen. Een kostenstijging ten gevolge van deze vertraging en het inschakelen van een andere aannemer is onvermijdelijk. De extra kosten blijven gegeven de omstandigheden binnen proporties. Over de verdeling van de meerkosten is overleg gaande tussen Rudolphstichting en de gemeente.

Criteria

Bij het zoeken naar een aannemer die de klus kon afmaken, is gezocht naar een regionale aannemer met een goede reputatie, die ervaring heeft met projecten van deze omvang. Bovendien was belangrijk of de nieuwe aannemer direct aan de slag kon. Bouwbedrijf W. Hardeman b.v. uit Lunteren voldeed aan deze criteria. Het is een bekende naam in Barneveld en omgeving. Hardeman bouwt bedrijfspanden, woningen, scholen, kerken en agrarische gebouwen.

Ontwerp

Het gebouw van Glindster is ontworpen door Architectenburo Archivice uit Amersfoort, dat al eerder projecten in de Glind heeft ontworpen en begeleid. Naast een tweede sportzaal komen er verschillende multifunctionele ruimtes bij: een grand café, een soosruimte, kantoren en een winkeltje annex VVV-punt. Leerwerkplaatsen voor de jeugd zijn in voorbereiding, deze moeten gaan starten met ingang van schooljaar 2009-2010. Het dorpscentrum wordt ontwikkeld in combinatie met het naastgelegen kerkgebouw, dat vaker dan voorheen zal worden ingezet voor culturele en educatieve bijeenkomsten. Het nieuwe centrum heeft onlangs de naam Glindster gekregen.

Aan het bouwproject dragen diverse partijen bij. Naast De Rudolphstichting en de gemeente Barneveld zijn dat onder meer het ministerie van OCW en de provincie Gelderland. De laatste heeft als voorwaarde voor toekenning van deze Europese subsidie dat het gebouw voor 31 december gereed is. Alle inspanningen zijn erop gericht deze datum te halen.
Mutatiedatum 14/07/2008