Politie Brabant-Noord

18.000 SMS-Alert

Regio, 14-07-2008

SMS-Alert: Aanmeldingen overtreffen verwachting

Regio -18.000 deelnemers uit de regio Brabant-Noord hebben zich sinds de start van SMS-Alert reeds aangemeld. De start van SMS-Alert in Brabant-Noord is succesvol te noemen.

18.000 deelnemers

Binnen drie weken tijd hebben 18.000 inwoners van de regio zich aangemeld als deelnemer van SMS-Alert.SMS-Alert is een service waarmee de politie in staat is bewoners zeer snel te informeren over incidenten die zich in de nabije omgeving voordoen. Alle informatie die de veiligheid in wijken vergroot, komt voor SMS-Alert in aanmerking. Berichten worden verstuurd aan de hand van postcodes. Burgers krijgen dus informatie over de directe omgeving. Ze kunnen telefonisch reageren via een nummer dat in het SMS vermeld wordt. Na ieder SMS-Alert informeert politie burgers over de afloop.

Vermiste man terecht

Op 13 juli verstuurde de politie Brabant-Noord een SMS-Alert in Vught en omgeving in verband met de vermissing van een 54-jarige Bosschenaar. Omdat er een vermoeden bestond dat de man zichzelf iets aan zou doen, zette de politie ondermeer SMS-Alert en een opsporingsbericht in Bureau Brabant in. Op maandagochtend werd de man lopend op de Kooikersweg in 's-Hertogenbosch aangetroffen door agenten. Mede dankzij de tips naar aanleiding van SMS-Alert wist de politie dat de man nog in de buurt moest zijn.

"SMS-Alert zorgt voor extra ogen en oren in de buurt en daarom ben ik ook zo blij dat al zoveel bewoners zich hebben aangemeld", aldus Korpschef Erik Akerboom. "Een succesvol middel waarmee de politie samen met burgers werkt aan veiligheid".