Gemeente Den Haag

Erasmusveld één van de duurzaamste wijken van Nederland

Het Erasmusveld moet een van de duurzaamste wijken van Nederland worden. Dit betekent onder andere dat de bestaande ecologische zones worden uitgebreid en versterkt, in combinatie met wandel- en fietsroutes.

Dat staat in het Masterplan Erasmusveld-Leywegzone, waarmee het college van burgemeester en wethouders op 8 juli 2008 heeft ingestemd Het plan wordt na de zomer voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarna begint de uitwerking in deelplannen. De uitvoering van het masterplan staat gepland voor de periode tot 2020.

Erasmusveld: uniek, groen en duurzaam
Rondom de ecologische zones worden 750 bijzonder duurzame en milieuvriendelijke woningen gebouwd in het groen. Speciale aandacht is er voor de inpassing van volkstuinen en sportvelden in het plan.

Leywegzone: kroon op de herstructurering
Ook de omgeving van het nieuwe Stadskantoor en het winkelcentrum wordt vernieuwd. Rondom het nieuwe Stadskantoor komen wijkvoorzieningen en ondersteunende commerciële functies, zoals horeca en kleinschalige zakelijke dienstverlening. Ook krijgt de wijk een Talentcentrum voor jongeren.

Ideeën uit de samenspraak
Uit de samenspraak zijn waardevolle bijdragen voor het plan gekomen. Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen): "Bewoners en belanghebbenden hebben meegedacht, waardoor het plan ten opzichte van de Nota van Uitgangspunten is aangepast. Veel aanvullende ideeën zijn overgenomen, hierdoor is het plan nog beter geworden. En we blijven over de uitwerking ook in overleg met de betrokken partijen."

Meer weten? Ga naar www.wereldstadaanzee.nl/erasmusveldleywegzone en klik eens op de volgende link:
http://televisie.westonline.nl/nieuwsitem/19671