Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 3 juli 2008

MEESTEROPLICHTERS AAN HET WERK IN SEIZOEN 3 EN 4 VAN HUSTLE

Fans hebben er even op moeten wachten, maar binnenkort is het zover: BNN komt met twee nieuwe seizoenen van Hustle! Denk jij dat criminelen geen principes hebben? Dan ken je Mickey Stone nog niet. Hij is de leider van een bende ervaren oplichters in Londen. Hij krijgt daarbij hulp van veteraan Albert, meesterbrein Ash, actrice Stacie en expert Danny. Samen zijn zij dé nachtmerrie van gewetenloze bobo's en bedrijven. Want de bende houdt zich aan de ongeschreven regel dat ze niemand oplichten die het niet kan betalen. Dus kijk voor actie, humor en intriges vanaf 14 juli om 22.55 uur iedere werkdag naar seizoen 3 en 4 van Hustle bij BNN op 3.

De groep van vijf beroepsoplichters werkt iedere aflevering aan een nieuwe zaak. Het doel: rijke mensen die een slecht karakter hebben ontdoen van een stevige som geld. De leden van de bende verschillen flink van elkaar en hebben ieder hun eigen functie binnen het team. Mickey is de 'leader of the pack'. Hij is superintelligent en perfectionistisch. Het gerucht gaat dat hij een relatie heeft gehad met zijn crimineel-collega Stacie. Hij licht vooral de inhalige rijke stinkerds op en de mensen die het verdienen, aldus Mickey. Stacie is het best te omschrijven als good brains en killer looks. Ze deinst er dan ook niet voor terug haar vrouwelijke charmes in de con-strijd te gooien.

Albert begon als een saaie schoenenverkoper. Maar toen het bedrijf failliet ging, lichtte hij zijn werkgever op voor 60.000 dollar en verdeelde de buit onder zijn collega's. Albert is de veteraan van de groep en een 'old skool' oplichter. Het is zijn taak de slachtoffers te selecteren. Ash is het technische en praktische brein van de organisatie. Hij begon met het oplichten van verzekeringsmaatschappijen door voor auto's te springen en daarna het verzekeringsgeld op te strijken. Danny begon als con-artist met het kleinere werk, zoals kaarttrucjes en zakkenrollen. Hij is een natuurlijke charmeur en heeft zijn gladde praatjes altijd bij de hand. Danny ziet zichzelf dan ook als een echte womanizer. Hoewel ze hun doelwitten voor honderdduizenden ponden oplichten, lijken de criminelen aardige lui. Hun allerbelangrijkste regel is 'You can't cheat an honest man'. Moderne Robin Hood's in actie dus!