Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst
Concerncommunicatie
Bezoekadres: Stadhuis
Coolsingel 40 Rotterdam
Postadres: Postbus 70012
3000 KP Rotterdam

11 juli 2008

200e werknemer aan de slag vanuit Kansenzones

Maandag 14 juli brengt wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) om 15.45 uur een bezoek aan Beautycentrum Melissa aan de Beijerlandselaan in Rotterdam. Hier gaat een nieuwe werknemer aan de slag met ondersteuning van een loonkostenarrangement uit het project Kansenzones. Deze regeling houdt in dat ondernemers in de Kansenzones subsidie krijgen als zij een personeelslid aannemen uit de bijstand of van het Jongerenloket. De werknemer bij Beautycentrum Melissa is de 200e kandidaat die aan de slag gaat met ondersteuning van deze regeling.

Loonkosten arrangement Kansenzone:

Ondernemers die werken binnen de Kansenzones in Rotterdam kunnen een loonkostensubsidie krijgen voor nieuw personeel. Deze subsidie wordt gegeven als de ondernemer een medewerker in dienst neemt die een bijstandsuitkering ontvangt. De subsidie is 50 % van de loonkosten van het nieuwe personeelslid met een maximum van ¤ 10.000,- (bij eeen contract van 32 uur per week). Bij minder uren per week een evenredige vermindering (bv. bij 16 uur een maximum van ¤ 5.000,-).

Hierbij moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Niet alleen moet de ondernemer in één van de Kansenzones in Rotterdam zijn bedrijf hebben, ook moet het nieuwe personeelslid staan ingeschreven bij de Sociale Dienst en/of het Jongerenloket van de gemeente Rotterdam. De nieuwe werknemer moet daarnaast een contract hebben voor minimaal 12 maanden.

Vooral mensen die wonen in de Kansenzonewijken blijken hiermee aan het werk geholpen te worden. Veel jongeren gaan aan de slag bij de wat grotere projecten, zoals Watch Out!, waarbij jongeren worden opgeleid tot beveiliger.

Media zijn van harte uitgenodigd om bij het werkbezoek aanwezig te zijn.

noot voor de redactie/