Ingezonden persbericht

Doolhof dwalen en KaSpeelTocht

Zomerplezier in Kasteel Hoensbroek

Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is in juli en augustus extra avontuurlijk. Je kunt (ver)dwalen in het Maïsdoolhof en deelnemen aan de KaSpeelTocht!

Maïsdoolhof

Vanaf 14 juli gaat het maïsdoolhof open. Een 4500 m2 groot doolhof met 770 meter doolhofpaden liggen dan op je te wachten. Wanneer je het midden weet te bereiken heb je een mooi overzicht vanaf de uitkijktoren.

Maïs lekkernij voor ganzen

Aangezien zo'n 40 wilde ganzen de jonge maïsplanten erg lekker bleken te vinden is de eerste aanplant opgegeten... Er is een nieuw labyrint aangeplant en vanaf 14 juli is het doolhof hoog genoeg voor kinderen en in augustus kunnen ook volwassenen komen dwalen.

KaSpeelTocht

Speel mee met de KaSpeelTocht; op een verrassende manier verken je het gigantische kasteel. Ontdek de prachtige balzaal. Griezel in de kerker. Beklim de 60 meter hoge Middeleeuwse toren. En probeer de Geheime Kamer maar eens te vinden.

Kasteelspelen

Laat de jonkvrouw, prinses, schildknaap of ridder in jezelf ontwaken en neem deel aan de KasteelSpelen! Je beleeft plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen en ringwerpen.

Entree en openingstijden

Het kasteel is elke dag open. Maïsdoolhof vanaf 14 juli. Volw. E 6,25, Kids. 4-12 jr. E 3,95 Kind
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 0031 - (0)45 - 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nl

---- --
---

File: Maïsdoolhof kids en ridder Hoen.JPG