Ingezonden persbericht


CLASSIC FM VOOR ÉÉN DAG 'CLASSIQUE FM'

Naarden, 10 juli 2008 | Op maandag 14 juli viert Classic FM de Franse nationale feestdag 'Quatorze Juillet'. Deze dag draait het radiostation de mooiste muziek uit Frankrijk van opera tot chanson, gekozen door Classic FM-luisteraars.

Classic FM staat op 14 juli helemaal in het teken van Frankrijk. Deze dag is in Frankrijk een nationale feestdag ter viering van de bestorming van de Bastille-gevangenis in 1789 waarmee het begin van de Franse revolutie werd ingeluid. Tijdens de 'Franse Dag' draait Classic FM een breed scala aan Franse muziek; van meesterwerken van componisten als Bizet, Debussy, Saint-Saens en Satie tot chansons van Edith Piaf, Charles Aznavour en Jacques Brel.

Luisteraars bepalen zélf de muziek tijdens de 'Franse Dag' Luisteraars van Classic FM kunnen nog tot en met 13 juli via classicfm.nl hun stem uitbrengen voor de 'Franse Dag'. Er kan gestemd worden op populaire Franse klassieke werken als de opera 'Carmen' van Bizet of bijvoorbeeld de 'Boléro' van Ravel. Maar ook chansons als 'Non, Je Ne Regrette Rien' (Edith Piaf), 'Ne Me Quitte Pas' (Jacques Brel) of 'La Mamma' van Charles Aznavour komen in aanmerking.

Top 10
Op basis van de stemmen van Classic FM-luisteraars wordt er een 'Top 10 van beste Franse klassieke muziek' samengesteld én een 'Top 10 van beste Franse chansons'. Beide Top-lijsten worden op 14 juli verspreid over de dag, tussen de andere Franse werken, uitgezonden op het station met 'Licht klassiek voor elk moment'.


Franse Dag
De 'Franse dag' op Classic FM op 14 juli 2008, tussen 08.00 en 24.00 uur.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, Canal Digitaal en Digitenne.

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht