Raad van State


maandag 14 juli 2008
10.00 uur
Zitting over het besluit van het college van gedeputeerde staten van Flevoland, waarbij het bestemmingsplan "Almere Poort" van de gemeente Almere grotendeels is goedgekeurd. Het plan voorziet in de realisering van 11.000 tot 12.000 woningen, kantoren en een bedrijventerrein. De provincie heeft geen goedkeuring verleend aan een deel van een jachthaven. Vlakbij het gebied ligt het IJmeer, dat is aangewezen als een zogenoemde 'speciale beschermingszone'. De stichting "Verantwoord Beheer IJsselmeer" is van mening dat de provincie vanwege het nabijgelegen IJmeer ook op grond van de Natuurbeschermingswet goedkeuring had moeten verlenen. (zaaknummer 200706997/1)

12.15 uur

Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen om een vergunning te verlenen voor een podium in de Molenstraat tijdens de Vierdaagse Feesten 2005. De cafés De Groote Griet, De Drie Gezusters en Heidi's Skihut hadden hierom verzocht. Het gemeentebestuur heeft ook geweigerd hen een ontheffing te verlenen voor het maken van muziek op dat podium. Het gemeentebestuur wil de vergunning en ontheffing niet verlenen, omdat twee andere cafés uit de Molenstraat die al hebben gekregen en de straat te vol komt te staan met podia. Verder vreest het gemeentebestuur voor een slechte doorstroming van de straat. De cafés zijn het niet met de weigering eens. Ook zijn zij het niet eens met de vergunning en ontheffing die aan de twee andere cafés zijn verleend. Daarom komen zij in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200708864/1)

14.00 uur

Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.