Ten Cate NV

KONINKLIJKE TEN CATE NV

Persbericht
investor relations

Lenzing verhoogt vezelproductie voor TenCate DefenderTMM militaire weefsels

Lenzing AG uit Oostenrijk gaat de productiecapaciteit van Lenzing®FR, de vlamvertragende vezel, aanzienlijk uitbreiden. Door de capaciteitsuitbreiding zal TenCate vanaf het einde van het derde kwartaal grotere hoeveelheden van het TenCate DefenderTMM weefsel aan het Amerikaanse leger kunnen leveren. TenCate Protective Fabrics is gevestigd in Union City, Georgia in de Verenigde Staten, en is de belangrijkste leverancier van verschillende typen vlamvertragend weefsel voor de Amerikaanse strijdkrachten. De Lenzing Groep is de meest vooraanstaande producent van specialistische rayonvezels ter wereld. Innovatie staat bij deze onderneming voorop.

In maart 2007 bracht TenCate het DefenderTMM weefsel op de markt. Dit weefsel is sindsdien een integraal onderdeel geworden van de gevechtsuniformen van het Amerikaanse leger. Door de aanhoudende vraag van het Amerikaanse leger en het US Marine Corps naar de vlamvertragende weefsels van TenCate, is de beschikbare productiecapaciteit van de leveranciers van vlamvertragende rayonvezels en meta-aramidevezels te klein geworden. Doordat Lenzing haar rayonvezelcapaciteit uitbreidt, zal TenCate een aanzienlijk hoger volume DefenderTMM weefsels kunnen leveren dan voorheen. Zoals al eerder bericht, bestaan TenCate DefenderTMM weefsels uit een vezelmix waaronder vlamvertragende rayonvezels van Lenzing AG uit Oostenrijk.

Door gebruik te maken van haar kennis biedt TenCate in nauwe samenwerking met Lenzing een materiaal (TenCate DefenderTMM) dat voldoet aan de strenge prestatienormen van de Amerikaanse strijdkrachten. Met TenCate DefenderTMM voldoet TenCate aan de toegenomen behoefte aan materiaal dat bescherming biedt tegen vuur. Deze toegenomen behoefte is toe te schrijven aan de veel voorkomende aanvallen met geïmproviseerde explosieven. In augustus 2007 kreeg TenCate een officiële aanbeveling van het United States Marine Corps vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de producten en diensten die zijn geleverd om te voldoen aan de vraag van de Amerikaanse strijdkrachten. In februari van dit jaar is er een wet ondertekend waardoor vlamvertragende rayonvezels een vrijstelling krijgen van vijf jaar. Dit betekent dat het Amerikaanse leger kleding waarin TenCate DefenderTMM weefsel is verwerkt, kan blijven aanschaffen.

Stationsstraat 11 Postbus 58 T 0546 544 911 7607 GX Almelo 7600 GD Almelo F 0546 814 145 www.tencate.com

Wereldwijde militaire belangstelling
Ook de strijdkrachten van andere landen dan de Verenigde Staten worden in de hedendaagse militaire realiteit geconfronteerd met de vergrote risico's van vuur en hitte. Door de grote volumes die het Amerikaanse leger nodig heeft en door bestaande leveringsrestricties kon TenCate slechts in beperkte mate voldoen aan de internationale vraag. Dankzij de investering van Lenzing in nieuwe productiecapaciteit kunnen TenCate en Lenzing hun activiteiten op de internationale militaire markt uitbreiden. De twee bedrijven hebben hun internationale samenwerking aangehaald om de TenCate DefenderTMM weefsels onder de aandacht te brengen van militaire organisaties overal ter wereld.

Koninklijke Ten Cate nv
Lenzing AG

Almelo, Nederland, maandag 14 juli 2008