Ingezonden persbericht


Micro Focus neemt softwarebedrijf Liant over

Hoofddorp, 14 juli 2008 Micro Focus neemt Liant Software Corporation over voor een totaalbedrag van vijf miljoen dollar.

Liant levert software voor de ontwikkeling van bedrijfsinformatiesystemen en -oplossingen. De software van Liant ondersteunt bij het veranderen van bestaande bedrijfsapplicaties en

-processen in een modern en robuust distributiesysteem voor applicaties. De technologie van Liant vult die van Micro Focus aan. Met deze overname breidt Micro Focus zijn portfolio van Enterprise Application Management-oplossingen uit. Daarnaast verwerft Micro Focus kennis van aanvullende programmeertalen, zoals PL/I.

Van januari tot en met december 2007 leed Liant een verlies van vier miljoen dollar (vóór belastingen). Per 31 december 2007 beschikte het bedrijf over activa met een totale waarde van twee miljoen dollar. Wanneer de overname is afgerond, gaat Micro Focus het bedrijf reorganiseren. Dit om de winstmarges te vergroten tot het huidige niveau van Micro Focus. De kosten van de reorganisatie worden geschat op ongeveer twee miljoen dollar in het financiële jaar dat loopt tot 30 april 2009.

"De overname van Liant past in de strategie om onze bestaande kerncompetenties uit te breiden , zegt Stephen Kelly, algemeen directeur van Micro Focus. Na deze overname zijn wij nog beter in staat om onze klanten te ondersteunen. Wij kunnen onze klanten een breder portfolio bieden voor het moderniseren van hun belangrijkste IT-systemen. Hiermee realiseren zij eenvoudiger hun bedrijfsdoelen.

####

Over Micro Focus

Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen.