Arcadis NV

Amersfoort, 14 juli 2008

ARCADIS verwerft tien projecten in Sevenum

Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS gaat de gemeente Sevenum helpen bij het uitvoeren van tien verschillende projecten. Het gaat om de aanleg van zeventig parkeerplaatsen rond de Kruisweide, het aanleggen van fietspaden, een onderzoek naar de clustering van sportaccommodaties, het versneld uitvoeren van onderhoud wegen, reconstructie van invalswegen naar het centrum, het verkopen van grond, de voorbereiding van de bouw van een nieuwe basisschool, onderzoek naar behoud cultureel erfgoed en verder helpt ARCADIS bij het actualiseren van bestemmingsplannen. In eerste instantie gaat het om projecten met een waarde van enkele tonnen. Dat maakte ARCADIS maandag bekend.

De gemeente van Sevenum staat aan de vooravond van een gemeentelijke herindeling met de gemeente Horst aan de Maas, Meerlo-Wansum en Venray. De gemeenteraad heeft in haar laatste Kaderbrief 2009 projectwensen geformuleerd en wil graag dat deze projecten snel worden opgepakt en uitgevoerd. De reden dat besloten is om deze negen projecten bij een extern bureau neer te leggen, heeft te maken met de omvang van het pakket én het mogelijke verloop onder het personeel, dat samenhangt met de voorgenomen gemeentelijke herindeling. Het tiende project werd recentelijk verworven en gaat om de onderhandelingen voor de ontwikkeling van 3 hectare woningbouwlocatie een stap dichterbij te brengen.

Voor de uitvoering van de projecten heeft ARCADIS een deskundig projectteam samengesteld. Omdat deze projecten allen om een goede afstemming vragen, neemt de projectmanager wekelijks zitting in het managementteam van de gemeente.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Het advies- en ingenieursbureau ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Dat doet ARCADIS voor bedrijven en overheden. Meer dan 13.500 mensen realiseren samen een concernomzet van EUR 1,5 miljard. Met een dicht netwerk van kantoren is ARCADIS multinationaal aanwezig. De internationale kennis en ervaring binnen de onderneming is gericht op meerwaarde voor de klanten.

Contact

Tim Preger
033 477 1151